• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Sadettin Saran, Yeşim Salkım ve Sinan Akçıl özel sporcularla bir araya geliyor

Sadettin Saran, Yeşim Salkım ve Sinan Akçıl özel sporcularla bir araya geliyor
Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Açık Deniz Türkiye Yüzme Şampiyonası, Sadettin Saran, Yeşim Salkım ve Sinan Akçıl'ın da katılımıyla ilk defa Fethiye...

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Açık Deniz Türkiye Yüzme Şampiyonası, Sadettin Saran, Yeşim Salkım ve Sinan Akçıl'ın da katılımıyla ilk defa Fethiye Ölüdeniz'de düzenlenecek.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyet takviminde yer alan Açık Deniz Türkiye Yüzme Şampiyonası, ilk kez 6-8 Mayıs tarihleri arasında Fethiye – Ölüdeniz'de düzenlenecek. Farklı yaş gruplarından 9'u bayan 32 sporcunun katılacağı şampiyonada 12 ilden 24 spor kulübü temsil edilecek. Şampiyona sırasında Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'ın yanı sıra ünlü sanatçılar Yeşim Salkım ve Sinan Akçıl da özel sporcularla bir araya gelecek.

Ülkemizde yaşayan down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli bireylere spor ve hizmet sunarak, toplumla entegre olmalarını sağlamak için çalışmalar yürüten Türkiye Özel Sporcular Federasyonu, Saran Group'un desteği ve katkılarıyla Açık Deniz Yüzme Şampiyonası'nı ilk defa Ölüdeniz'de düzenleyecek.

Federasyon tarafından Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda başarıyla mücadele eden özel sporcular arasından seçilen bireyler, Açık Deniz Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 1.200 metre erkekler, 600 metre kadınlar olmak üzere iki kategoride farklı yaş gruplarında yarışacak.

Bireylere imkan verildiğinde başaramayacakları hiçbir olgu olmadığını topluma aktarmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlikte, Estonya'dan down sendromlu bir sporcu da ülkesini temsil edecek.

BAŞARILI SPORCULAR BOY GÖSTERECEK

Mogan Gölü'nde düzenlenen 2 kilometrelik yüzme parkurunda yarışan ve İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen Caner Ekin, 2016 Rio Paralimpik Oyunları aday sporcularından Doruk Davran ve geçtiğimiz yıllarda Avrupa şampiyonu olan Mehmet Fatih Karahan gibi sporcuların da yarışacağı etkinliğe, Saran Group da sosyal sorumluk anlayışı çerçevesinde destek verecek.

Sadettin Saran açılış gününde sporcularla birlikte yüzecek. Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, devlet protokolü, sporcu aileleri ve sporseverlerin yanı sıra Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran da Açık Deniz Türkiye Yüzme Şampiyonası'nı yerinde takip edecek ve açılış gününde sporcularla birlikte yüzecek.

Ünlü sanatçılar Yeşim Salkım ve Sinan Akçıl da şampiyona sırasında özel sporcularla bir araya gelerek hem onların sorunlarını dinleyecek hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak. Özel Sporcular Açık Deniz Yüzme Şampiyonası'nda down sendromlu, zihinsel engelli ve otizmli 32 sporcu, kendi yaş gruplarına göre ayrılacak kategorilerde mücadele ederken kendileri gibi olan bireyler için bir rol model olacaklar.

"BEN DE BAŞARABİLİRİM"

Özel bireylere imkan verildiğinde hayatın kıyısında ve köşesinde değil, tam ortasında yer alabildiklerini ortaya koymayı hedefleyen Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Eylül ayında yabancı sporcuların da katılımıyla bu kez uluslararası seviyede düzenlenecek.

Down sendromlulara, zihinsel engelli bireylere "ben de başarabilirim" duygusunu aşılamayı amaçlayan şampiyonada sporcular eğlenceli etkinliklerde de keyifli vakit geçirecekler.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim