• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Sadece Fethiye Ürünleri Satılıyor

Sadece Fethiye Ürünleri Satılıyor
Fethiye'nin yöresel ürünlerini tanıtmak ve elde edilen gelirlerin üretici bayanlara, engellilere ve eğitime aktarılacağı Fethiye Evi Erasta AVYM Mağazası...

Fethiye'nin yöresel ürünlerini tanıtmak ve elde edilen gelirlerin üretici bayanlara, engellilere ve eğitime aktarılacağı Fethiye Evi Erasta AVYM Mağazası sade bir törenle açıldı.

Fethiye Evi Gönüllüleri organizasyonunda satışı yapılacak ürünlere açılış töreninde büyük rağbet oldu. Açılışta konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yöresel ürünlere sahip çıkılmasına dikkat çekerek, bu dükkanların köy ve beldelerde de açılacağını kaydetti.

Fethiye'nin zeytinyağından nar ekşisine, sabunundan kurutulmuş biberine kadar sadece Fethiye'nin yöresel ürünlerinin satılıp, tüm gelirlerinin üretici bayanlara, engellilere ve eğitime aktarılacağı Fethiye Evi Erasta Mağazası açılışına yoğun katılım oldu. Açılış kurdelesini törene katılım sağlayan engelli vatandaşlar çözdü. Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı ve gönüllü bayanların büyük emekleriyle açılan mağazada, birçok ürün katılımcılar tarafından tam not aldı.

"YÖRESEL KÜLTÜRÜ AYAKTA TUTMAMIZ GEREK"

Açılış töreninde konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, seçim meydanlarında yöresel ürün satış yeriyle ilgili vatandaşlara verdiği sözün yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yöresel ürüne sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Saatcı, "Yöresel kültürü ayakta tutarsanız, milli kültürü besleyen ırmaklar, kanallar gibi oluyor. Kültürünüz giderse her şeyimiz gider" diye konuştu.

Burada kendisinin konuşma yaptığını ancak bu işin mutfağında büyük emek sarf edenlerin olduğunu söyleyen Başkan Saatcı, başta Fethiye Evi Gönüllüleri olmak üzere mağazada emeği geçen herkese teşekkür etti. Buradaki tüm gelirlerin ev hanımlarına, engellilere ve burs alan öğrencilere aktarılacağının altını çizen Saatcı, hedeflerinin Kayaköy, Esenköy ve Üzümlü gibi köy ile beldelerde şube açmak olduğunu söyledi. Başkan Saatcı konuşmasında ayrıca Eroğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu'na teşekkür etti.

Başkan Saatcı'nın konuşmasının ardından Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk dua etti. Duanın ardından açılış kurdelesi çözülerek mağaza hizmete girdi.

Sadece Fethiye Ürünleri Satılıyor

Sadece Fethiye Ürünleri Satılıyor

Sadece Fethiye Ürünleri Satılıyor

Sadece Fethiye Ürünleri Satılıyor

Sadece Fethiye Ürünleri Satılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim