• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Saç Ekimini Plastik Cerrah Yapmalı

Saç Ekimini Plastik Cerrah Yapmalı
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, Türkiye'de en fazla yapılan cerrahi operasyondan birisinin saç ekimi olduğunu ifade ederek,...

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, Türkiye'de en fazla yapılan cerrahi operasyondan birisinin saç ekimi olduğunu ifade ederek, "Saç ekimini plastik cerrah yapar" dedi.

"Günümüzde hangi özel hastaneye girseniz bir saç ekimi reklamı ve kampanyasıyla karşılaşıyorsunuz." diyen Op. Dr. Defne Erkara, "Saç ekimi gerçekten başarılı bir işlem. Kafa derisinin kanlanması bol olduğundan, saç ektirmek isteyen hastaların çoğunluğu genç olduğundan ve genel anestezi gerektirmeyen bir işlem olduğundan sorun yaşanma olasılığı da az. 2000 yılından sonra FUE dediğimiz tekniğinde yaygınlaşması ile önüne geçilmez bir pazar oluşmuş durumda. FUE tekniğinde saçlar daha hızlı alınabiliyor. Alınan yerde iz kalmıyor. Daha fazla saç alma imkanı oluyor." şeklinde konuştu.

Plastik ve estetik cerrahinin çok geniş ilgilenim alanı olduğunu kaydeden Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, şöyle konuştu:

"Bu nedenle diğer işlemler zamanımızın çoğunu almakta. Fakat daha önceki yazılarımda belirtiğim gibi yüz bir bütündür. Saç da onun süsüdür. Bu nedenle her ne kadar uzun bir işlem olsa da, ekip gerektirse de bu işlemin sağlıklı şekilde yapılmasında mutlaka rol almalıyız. Saç çizgisinin belirlenmesi, arka bölgedeki alınan saçların görsel sıkıntıya yol açmamasını sağlamak bizim görevimiz. Saç ekimi aslında saç ekimi değil, saç transferi işlemidir. Ense üzerindeki dökülmeyen saçların arasından çalınan saçlar eksik olan bölgeye transfer edilir. Arkadaki bankanın miktarı önemlidir. İhtiyaç olan saç ile bankadaki saç miktarı uyumlu ise sonuçlar çok müthiş olur. Uyumsuzluk durumda da en doğal görünecek şekilde saç çizgisi belirlenir. Bu devrede eksik yapıları yerine koymada en deneyimli branş olan biz plastik cerrahların görüş açısı önem kazanır. Saç ekimi dört etaptan oluşur: 1- Ense üzeri derinin uyuşturulması ve mikro motor sistemi ile saçların tek tek alınması: Ortalama 2 ile 3 saat sürer. (Kök sayısı, kafanın büyüklüğü ve ihtiyaç olan kök sayısına bağlı olarak.) 2-Alınan saçların toplanması 3- Ön saç çizgisinin belirlenmesi o bölgenin uyuşturulması saç yönüne uygun deliklerin açılması: Ortalama 30 - 45 dakika sürer. (Delik açılan bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak.) 4- Alınan saçların deliklere yerleştirilmesi: Ortalama 2 ile 3 saat sürer. (Ekimi yapan kişi sayısı, ekilecek kök sayısına bağlı olarak.) Saç ekiminde önemli bulduğumuz noktalar: 1- Saç ekim yaşı Tercihim saç dökülme hızının yavaşlamaya başladığı 30 yaşa yakın yaşta ilk ekimin yapılmasıdır. İstisna durumlar olabilir tabiki. 2- Saç çizgisi Alın yapısı, kişinin yaşı dikkate alınarak yapılmalı. Sonuçta doğallık benim için çok önemli 3- Saçlı alana ekim yapılacak ise oradaki saçların kıvamı kontrol edilmeli. İncelmiş saçlar dökülecektir onlar yokmuş gibi gibi ekim yapılabilir. Sağlıklı saçlar korunmalıdır. 4- Saç ekim sonrası eğitim çok önemlidir. Özellikle ilk 3 gün ile ilgili hastanın yapması ya da yapmaması gerekenleri tam olarak uygulaması önemlidir. 5- Sigara, sigara! Ne yazık ki bir çok kişinin vazgeçemediği bir alışkanlık . Ekim sonrası ilk hafta mutlaka kesilmeli. Gerçekten ekimi çok etkiliyor. 6- Önceki ekimlerin hikayesi Sonucun başarısı ve sorunlar varsa iyi değerlendirilmeli. Gereken önlemler alınmaya çalışılmalı."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim