• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Saç Ekiminde Yabancılar Türkiye’yi Seçiyor

Saç Ekiminde Yabancılar Türkiye’yi Seçiyor
Saç ekiminde yabancıların ef yoğun olarak Türkiye'yi tercih ettiği belirtildi.

Saç ekiminde yabancıların ef yoğun olarak Türkiye'yi tercih ettiği belirtildi.

Hairestetik Turkey Saç Ekim Merkezinden Saç Ekim Koordinatorü Engin Sönmez, Türkiye'nin son yıllarda sağlık turizminde yıldızı parlayan ülke olarak öne çıktığını belirterek, "Özellikle erkeklerin korkulu rüyası olan kellik, tıp alanındaki hızlı gelişmelere paralel olarak tarihe karışıyor. Türkiye'nin bu konuda çok başarılı olduğunu söyleyen Engin sönmez, yurt dışından çok sayıda yabancının saç ekimi için Türkiye'ye geldiğini ifade etti.Özellikle Saç Ekimi uygulamalarında, Türkiye'ye gelen hastalar hem tedavi oluyor hem de tatil yapıyor. Kaş ve sakal ektirenler arasında Ortadoğu ülkesi yanı sıra Avrupa ülkeleri insanları ağırlıklı geliyor. Türkiye, sağlık turizminde dünyadaki ilk 10 ülke arasına girmeyi başardı. Türkiye'de saç ekimi operasyonunun maliyeti 2 ile 4 bin TL arasında değişirken, Avrupa'da bu rakam 5 katına kadar çıkıyor" dedi.

ABD'de 15-20 bin doları bulan bu operasyon için özellikle Avrupalı ve Arap turistlerin Türkiye'yi seçtiğini anlatan Engin Sönmez, "Saç ekim merkezlerine en çok Almanya, Suudi Arabistan, Dubai, Katar, Kuveyt, Libya ve Irak'tan hasta geliyor. Arap ve Avrupalı turistlere paket turlar düzenliyor.Tedavi hizmetlerini aldıktan sonra üç gün kontrole gelmek zorunda. Bu süreyi İstanbul'da iyi geçirmesi için uygun programlar hazırlıyor. Rehberlerimiz eşliğinde şehir gezdiriliyor. Böylece yabancı misafirler hem saç ektirip hem güzel bir tatil yapmış oluyor" dedi.

SAÇ EKTİRMEDEN ÖNCE OLUMSUZ DÜŞÜNCELERE KAPILMAYIN

Sönmez, saç ekimi yaptırmak isteyen ve tedirgin olan hastalar için ise şunları söyledi: "Hastalarımız bunu cerrahi bir operasyon olarak düşünmesinler. Saç ekimini kozmetik ve estetik bir işlem olarak düşünmeliler. Canım yanacak, ağrım olacak gibi düşüncelere kapılmasınlar. Çünkü saç ekimi, Hastane ortamında, uzman doktorlar tarafından yapılan bir işlemdir. İlk iğneyi hisseder, gerisini hissetmezsiniz. İşlemden 6-7 saat sonra yeni bir görüntüye kavuşursunuz. Yalnızca ekimin yapıldığı ilk 3 gün biraz dikkatli olmak gerekiyor".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim