• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Sabır Etkinlikleri 3 Dilde Dua İle Sona Erdi

Sabır Etkinlikleri 3 Dilde Dua İle Sona Erdi
Eyyübiye Belediyesi tarafından bu yıl 2'inci defa düzenlenen "Eyyüp Peygamber Sabır Günleri" etkinliğinde Türkiye'de yaşanan sıkıntıların sona ermesi...

Eyyübiye Belediyesi tarafından bu yıl 2'inci defa düzenlenen "Eyyüp Peygamber Sabır Günleri" etkinliğinde Türkiye'de yaşanan sıkıntıların sona ermesi için Türkçe, Arapça ve Kürtçe dua edildi.

Hz. Eyyüp Peygamber Camisinde, Yardımcı Doçent Doktor İlahiyatçı Cüneyt Gökçe, tarafından 3 dilde yapılan duada özellikle Türkiye ve İslam coğrafyasında yaşanan acıların zulümlerin son bulması için dua ederek hep birlikte amin dedi. Eyyübiye Belediyesi tarafından ikiincisi düzenlenen "Eyyüp Peygamber Sabır Günleri" etkinlikleri Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumla başladı. 6 oturum şeklinde süren ve bugün yapılan son oturum ile son bulan sempozyumda Hz. Eyyüp Peygamberin hayatından kesintiler ve örnekler anlatıldı. Buradaki sempozyumun ardından katılımcılar, Hz. Eyyüp Peygamber'in çile çektiğine inanılan mağaranın bulunduğu Hz. Eyyüp Peygamber Camisini ziyaret etmeyi ihmal etmediler. Aralarında Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Üniversitesi öğretim üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş Hz.Eyyüp Peygamber Camisinde kılınan Cuma Namazından sonra katılarak hep birlikte Türkçe, Arapça ve Kürtçe sabır duası okuyup, Şanlıurfa ve Türkiye'de yaşanan felaketlerin son bulunmasını istedi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Bul ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Hz. Eyyüp Peygamber Sabır Etkinlikleri Programının son günündeyiz. Cuma Günü Cuma Namazı sonrası Arapça, Kürtçe ve Türkçe dua ettik. Tabi bilindiği üzere Arapça ve Kürtçe yöremizin buradaki dilidir. Bu dil aracılığıyla insanlarımız bir şekilde barış ve kardeşlik içerisinde beraberce aynı duaya amin diyorlar. Farklı diller biizm zenginliğimiz, kültür ve medeniyetimizin ve dindaşlığımızın bir gereğidir. Yine bu etkinliğimiz kapsamında bu duayı hep birlikte yaptık. Etnik yapısı ne olursa olsun İslam ve Müslümanlık paydası altında her hangi bir mezhebi ayrılığa fırsat vermeden aynı duaya "amin" dedik. Hz. Eyyüp Peygamber Makamında özellikle son zamanlarda özellikle gerek İslam coğrafyasında gerekse Türkiye'mizde ki sıkıntılı günlerinde böylesine yapılan dualar kabul edilir" dedi.

Sabır Etkinlikleri 3 Dilde Dua İle Sona Erdi

Sabır Etkinlikleri 3 Dilde Dua İle Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim