• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Sabancı Suikastı Zanlısının Avukatı: "3 Ayrı Kimlikle Dolaşması Mümkündür"

Sabancı Suikastı Zanlısının Avukatı: "3 Ayrı Kimlikle Dolaşması Mümkündür"
Yunanistan'dan eylem yapmak için geldikleri Türkiye'de yakalanan DHKP/C'li teröristler İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın avukatları Oya Aslan, yaptığı...

Yunanistan'dan eylem yapmak için geldikleri Türkiye'de yakalanan DHKP/C'li teröristler İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın avukatları Oya Aslan, yaptığı açıklamada müvekkili İsmail Akkol'un 3 ayrı kimlik kullanmasının mümkün olduğunu söyledi. Resmi olarak kimlik tespiti tamamlanmasa da Zeynel Abidin Gümüş adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan kişinin İsmail Akkol olduğunu söyleyen Avukat Oya Aslan, "Kendisi ile de ailesi ile de görüştüm. Müvekkilim İsmail Akkol" dedi.

Öğleden sonra kesin kimliğinin tespit edilmesi için DNA örneği alınması amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen İsmail Akkol'un Avukatı Oya Aslan, İHA'nın sorularını cevapladı.

Süreçle ilgili konuşan gözaltındaki DHKP/C'li teröristlerin Avukatı Oya Aslan, "Gözaltına dün saat 11.00'de alındılar. Gözaltına alınırken dün her ikisi de yere yatırılıp sürüklenmişler. Dövülmüşler özellikle İsmail Akkol dövülmüş. Bugün kendilerine söylenen bir suçlama yok henüz. Dosyanın kendisi tamamlanıp ifadelerin alınması süreci yarından itibaren olacak. Gözaltı süresi alındı ve uzatıldı. Yarına kadar gözaltı kararları var" dedi.

YARGILAMA AYDIN VEYA SÖKE'DE OLACAK

Yakalanan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol ve AK Parti saldırılarını düzenleyen Fadik Adıyaman'ın Aydın merkez ya da yakalandıkları Söke ilçesinde yargılanacağını ileri süren Avukat Oya Aslan, "Yargılama yakalandıkları yer burası olduğu için Aydın civarı Söke ya da Aydın merkezde olacak. Kanuna göre suç mahalli neresi ise soruşturmaya yürütmekle yükümlü savcılık da orası olur. Söke'de yakalandıkları için Söke ya da Aydın merkez olur. Soruşturmaları yürütülecek ve tamamlanacak. Adliyeye sevk edilme süreçlerini bekliyoruz" diye konuştu.

"İFADE VERMEDİLER"

Sanıkların henüz ifade vermediğini de ifade eden Avukat Oya Aslan, "İfade vermediler. İfadeleri henüz alınmadı kendilerine yönelik herhangi bir suçlamada bulunmamışlar. Sadece tutuluyorlar. Dosya konusundaki ayrıntılı bilgi ve suçlamayı da henüz kendilerine yöneltmemişler. Avukatları olarak bize de bir şey söylemediler. Biz dosyayı görmedik. Öğleden sonra dosyanın bazı evraklarını göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

"ÜÇ AYRI KİMLİK KULLANMASI MÜMKÜNDÜR"

İsmail Akkol'un 3 ayrı kimlik kullandığı yönündeki soruya da "Bu mümkündür" diye cevap veren Avukat Aslan, "Sahte kimlikle yakalandığı söyleniyor. Tutanaklarda öyle geçiyor. Onun dışında 3. kimliği konusunda bir bilgim yok. Zaten asıl kimliği konusunda resmi olarak henüz bir tespit yapılabilmiş değil" dedi. Aslan, "İsmail Akkol'un olduğu kesin mi?" sorusuna, "Müvekkilimiz İsmail Akkol kendisi ile görüştük ailesi ile de görüştük" yanıtını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim