• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Sabancı, Enerjisa'yı 2019 öncesinde halka açmayı düşünüyor

Sabancı, Enerjisa'yı 2019 öncesinde halka açmayı düşünüyor
Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa için 2019 öncesinde halka arz yapmayı planladıklarını söyledi.

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa için 2019 öncesinde halka arz yapmayı planladıklarını söyledi. Göçmen, "Borsa tarihinin en büyük halka arzlarından birini yapmayı planlıyoruz. Enerjisa için 2019 öncesinde planladığımız halka arzın, sektörü şeffaflık açısından ileriye taşıyacak, kaliteli finansmana ulaşımını kolaylaştıracak, çok önemli bir adım olacağına inanıyoruz." dedi.

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen ve Enerjisa CEO'su Kıvanç Zaimler, Sabancı Center'da düzenlediği toplantı ile enerji sektörünü değerlendirdi. Şirketin gelecek dönem hedeflerini de anlatan Göçmen ve Zaimler, 2015 yılının Enerjisa için çok iyi bir yıl olduğunu belirtti. Göçmen, önümüzdeki 3 yıl içerisinde şirketlerini borsada halka açma planlarına değinerek, "Amacımız öncü rolümüz ile sektörümüzün şeffaflığına ve öngörülebilirliğine katkı sağlamak ve kazancımızı tekrardan sektöre yatırmaktır." şeklinde konuştu.

Enerji sektöründe uzun vadeli sistematik bir bütünlük içeren bakış açısı ve öngörülebilirliğe ihtiyaç duyduğunu dile getiren Göçmen, "Elektrik ve doğal gaz piyasalarında verimliliğin, rekabetçiliğin ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması için öngörülebirliğin güçlendirilmesi, kuralların proaktif olarak belirlenmesi gerekmektedir. Yaklaşım ve uygulama bütünlüğü ile şeffaflık, olumlu bir yatırım ikliminin vazgeçilmez ön koşuludur." ifadesini kullandı. Ardından şöyle devam etti:

"Enerjisa olarak, piyasanın daha rekabetçi ve öngörülebilir bir nitelik kazanmasına yönelik tüm adımları destekliyoruz. Enerjisa için 2019 öncesinde planladığımız halka arzın, sektörü şeffaflık açısından ileriye taşıyacak kaliteli finansmana ulaşımını kolaylaştıracak çok önemli bir adım olacağına inanıyoruz."

SATIŞLARINI YÜZDE 8 ARTIRDI

Enerjisa CEO'su Kıvanç Zaimler de "Piyasa koşulları zordu ama biz operasyonel mükemmelliğe odaklanarak başarılı finansal sonuçlarla hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize kısacası tüm paydaşlarımıza değer yarattık. Satışlarımızı yüzde 8, FAVÖK'ümüzü de yüzde 119 arttırdık." diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük özel elektrik üreticisi olduklarını vurgulayan Zaimler, şunları söyledi:

"Türkiye'deki üretim hacmi içindeki payımız yaklaşık yüzde 4. Enerji kaynakları bakımından çeşitlenmiş zengin bir portföye sahibiz ve bu portföyümüzü en verimli olmakla birlikte çevre ile uyumlu teknolojilerle kullanıyoruz."

Cihan

Sabancı, Enerjisa'yı 2019 öncesinde halka açmayı düşünüyor

Sabancı, Enerjisa'yı 2019 öncesinde halka açmayı düşünüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim