• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Saadet Partisi’nden ‘Noel Ve Şans Oyunları’ Açıklaması

Saadet Partisi’nden ‘Noel Ve Şans Oyunları’ Açıklaması
Saadet Partisi Van Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Keskin, "İlimizin en gözde mekânlarında Noel reklamlarının yapılması ve şans oyunları biletlerinin...

Saadet Partisi Van Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Keskin, "İlimizin en gözde mekânlarında Noel reklamlarının yapılması ve şans oyunları biletlerinin satılması, inancımızla ve tarihimizle asla ve asla bir bağlantısı yoktur" dedi.

Saadet Partisi, Van genelinde artan şans oyunları ve Noel reklamlarına karşı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Keskin, "Toplumsal olarak olaylara tepki geliştiremez olduğumuz günler yaşıyoruz. Siyasi tercihlerimize halel gelecek kaygısıyla söylenmesi gereken yerde sözü esirgiyoruz. Bir Müslüman'ın gelenek hanesine girmesi mümkün olmayan nice eylem hayatımıza sızmış durumda. Herkes aynı sarhoşluğu yaşıyor. Manevi değerlerimizin her geçen gün yıprandığı, ifsad çalışmalarının gün be gün arttığı ülkemizde, Müslümanca yaşamak giderek zorlaşıyor. Kitleleri etkileyen televizyonlar, gazeteler ve envai çeşit yayınlarla ahlaki ve manevi değerlerimiz törpülenirken, devlet herhangi bir önlem almıyor. Üstüne Milli Piyango kurumu ile vatandaşa kumar oynatılıyor. Dini değerlerimize aykırı yılbaşı eğlencesi adı altında ise Hıristiyanların kutladığı Noel neredeyse meşru hale getiriliyor. Noel ve şans oyunları birer şeytan işi pisliktir. Doğru ve hak olan ne varsa zıddını yapmaya ant içmiş, nefis ve şeytanın kölesi olmuş muharref bir inancın mensupları haramla yoğrularak ateşle oynarken; sen ey Müslüman, sen ne yapacaksın? Rabbin seni onlara benzemekten men ederken, sen bu çağrıya kulağını mı tıkayacaksın yine? "Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır" diyen Peygamberini dinlemeyecek misin? Malumun ilamının şart olduğu bu zamanda; hazır mısın ispata? Tarafını belli etmeye? Bir Müslüman olarak kalbin azıcık da olsa meylediyorsa Noel çılgınlığına… "Ne olacak canım; dinimizi değiştirmiyoruz ya!" mealinde vesvese pazarlıyorsa sana şeytan… Sen de daha kendi Mekke'ni fethetmemişsin demektir. Vuslat, sokağına uğramamış, vurgun yediğin gönlüne tekbirlerle girmemişsin daha demektir. Uyan artık! "Ne olacak canım" deme! Hakk'a savaş açanların, isyanda birleştiği günü kutlama Müslüman! Yılbaşını kutlama, kendine zulmetme! Çirkin olur… İsyan olur… Zulüm olur... Şirk olur… Biz Müslüman'ız, Elhamdülillah! Noel bizim bayramımız değil. Biz Müslüman'ız, Elhamdülillah! Çam süslemez, kukuleta takmaz, yılbaşı kutlamayız biz… Biz Müslüman'ız, Elhamdülillah! Allah'a (C.C.) isyan, Resulüne (S.A.V.) muhalefet etmeyiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim