• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Afyonkarahisar’da

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Afyonkarahisar’da
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak, "Elbette ki bu anayasa değişmelidir. Çünkü bir darbe ürünü...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak, "Elbette ki bu anayasa değişmelidir. Çünkü bir darbe ürünü olduğu için değişmelidir. Ama şu an Türkiye'nin öncelikli acil meselesi bu mu? Bir şey çıkacak mı? Hayır bunlar gündemi oyalamaktan başka bir şey değildir" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Afyonkarahisar'da partisi tarafından gerçekleştirilen "İl Kampı"na katıldı. İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesindeki termal bir otelde gerçekleştirilen kampın basına açık kısmında konuşan Kamalak, bölge ile birlikte Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini kaydetti. Türkiye'nin dış politikasına da değinen Başkan Kamalak, "İktidar temsilcileri Rusya'nın ne işi var Suriye'de? Diyorlar. Doğru söylüyorlar. Ama aynı doğru çıkış Amerika'nın ne işi var burada, İngiltere'nin, Fransa'nın ne işi var burada? Deme hakkını da bu aziz millete de vermez mi? Gerçekten Amerika'nın, İngiltere'nin, Libya'da misalen ne işi vardı. Bu bölge bizim değil mi? Irak'ta küresel emperyalizmin Amerika'nın, Almanya'nın, İtalya'nın ve İngiltere'nin ne işi vardı değil mi? Evet Rusya'nın bu bölgede ne işi var? Bu gayet yerinde bir soru. Ama ötekilerin ne işi var burada. Bu soruyu da sormamız lazım. Eğer biz milli görüş olarak iktidarı bir kenara bırakalım mecliste olsaydık kanaatimce durum çok farklı olurdu" dedi.

"ELBETTE Kİ BU ANAYASA DEĞİŞMELİDİR"

Türkiye gündemine değinen Kamalak şunları söyledi:

"Türkiye'nin içine bakalım. Bugün gerçekten işsizlik özellikle gençlerde üniversite mezunlarında yüzde 25'e vurmuş durumda, 4 gençten biri işsiz. Terör alabildiğine koşuyor koşturuyor. Neredeyse uluslar arası alana taşınma durumuna gelmiş vaziyette. Hukuk bütün bunlara rağmen mevcut parlamento neyi tartışıyor? Mevcut parlamentonun gündeminde işsizlik var mı? Liderler bu arada bir araya gelip işsizliği tartışıyor mu? Şu kadar gencimiz üniversite mezunumuz işsizdir bunlara iş temin etmemiz lazım gibi bir gündemle siyasi liderler bir araya geliyor mu? Terörü nasıl çözmemiz lazım diye bir araya geldiklerini gördünüz mü başbakanın cumhurbaşkanının diğer parti liderlerinin bir araya geldiğine şahit oldunuz mu? Peki neyi tartışıyorlar yeni anayasa ve başkanlık sistemi. Elbette ki bu anayasa değişmelidir. Çünkü bir darbe ürünü olduğu için değişmelidir. 100'den fazla maddesi değişmiş, maddeler arasındaki bağ kopmuştur. Bu yüzden değişmelidir. Yamalı bir bohçaya dönüştüğü için değişmelidir. Bu kadar değişikliğe rağmen bu ceberut durumunu, darbe ruhunu bünyesinde taşıdığı için değişmelidir. Ama şu an Türkiye'nin öncelikli acil meselesi bu mu? Bir şey çıkacak mı? Hayır bunlar gündemi oyalamaktan başka bir şey değildir. Her gün güneydoğu'dan birkaç şehit haberi ile sarsılıyoruz. Bunları geri plana atmak için bu suni gündem oluşturuluyor. Anaların feryadı arşı titretiyor. Hiç dikkatinizi çekiyor mu bilmiyorum. Ne cumhurbaşkanı ne başbakan ne de bakanlar cenaze merasimlerine katılmıyor. Haberlerini de arada sırada veriyorlar. Sanki vaka-i adliyeden olmuş gibi."

Kamalak'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Afyonkarahisar’da

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Afyonkarahisar’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim