• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Saadet Partisi Erbakan'ın karşısında!

Saadet Partisi Erbakan'ın karşısında!
Milli Görüş ve Saadet Partisi'nin manevi lideri Necmettin Erbakan'ın dava arkadaşları, Erbakan'ın oğlu genel başkanlığa aday olunca tepki gösterdi.

Saadet Partisi'nin 5. olağan kongresi, 4 Mayıs Pazar günü yapılacak. Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, geçen hafta genel başkan adayı olacağını açıklamıştı. Bu gelişme, merhum Erbakan'ın manevi otoritesinin hala sürdüğü partide dalgalanma yarattı. Yüksek İstişare Kurulu, 23 Nisan ile 25 Nisan'da iki ayrı toplantı yaparak, Erbakan'ın adaylığını tartıştı. Yüksek İstişare Kurulu'nda; Oğuzhan Asiltürk, Şeket Kazan, Temel Karamollaoğlu, Süleyman Arif Emre, Fehim Adak ve Ahmet Tekdal gibi isimler bulunuyor. Bu isimlerin ortak özelliği; uzun siyasi hayatı boyunca merhum Erbakan'ın sürekli yanında yer almış olmaları. Bu isimler, yasaklı günlerinde bile Erbakan'dan kopmadı. Milliyet'in aldığı bilgiye göre; Yüksek İstişare Kurulu'nda oğul Erbakan'ın adaylığının desteklenmemesi yönünde eğilim oluştu. Sadece Fehim Adak ile Ahmet Tekdal'ın, Erbakan'ın adaylığına sıcak yaklaştıkları belirtildi.

26 Nisan'da da, il başkanları ve il müfettişleri ile istişare toplantısı yapıldı. 27 Nisan 2014 Pazar günü ise Genel İdare Kurulu üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ve il sorumlularıyla bir toplantı düzenlendi. Bu toplantılarda, Erbakan'ın genel başkan adaylığı tartışıldı. SP Genel Merkezi'nden bu toplantılarla ilgili bugün bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Kamalak'a destek

"Milli Görüş hareketinin temel esasları ve prensipleri gözetilerek, büyük bir hassasiyetle yürütülen tüm bu istişareler neticesinde, Yüksek İstişare Kurulumuz, Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi'ne mevcut Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak başkanlığında ve tek liste olarak gidilmesini, bu süreçte mensuplarımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımıza zarar verecek her türlü söz ve davranıştan uzak durmasını tavsiye kararı olarak almıştır."

Erbakan tepkisi

Saadet Partisi'nden geçen hafta yapılan açıklamada da, genel başkanlığa adaylığını açıklayan Fatih Erbakan'ın parti yönetiminden destek aldığı ve istişareler sonunda aday olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim