• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Saadet Partisi Antalya Eylül ayı İl Divan Toplantısı

Saadet Partisi Antalya Eylül ayı İl Divan Toplantısı
Saadet Partisi Antalya Eylül ayı İl Divan Toplantısı'nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.

Saadet Partisi Antalya Eylül ayı İl Divan Toplantısı'nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, "Fethullah Gülen'in ABD'de kalması ABD'nin işine geliyorsa ABD Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermez. Yok eğer Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermesi işine gelirse Fethullah Gülen'i ABD'de bir dakika tutmaz, Türkiye'ye verir" dedi.

Saadet Partisi Antalya Eylül ayı İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Galip Akın, Başkan Yardımcıları ve ilçe başkanlarının katılımıyla Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı'nda yapıldı. Divan sonrası basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek,15 Temmuz darbe girişiminin milletin cesur evlatlarının direnişi karşısında başarısız olduğunu belirtti. Darbecilerin sivil vatandaşların üzerine tank sürdüğünü aktaran Öztek, "Halkımıza havadan ve karadan ateş ettiler. Jetler ile bomba attılar. Olaylar sırasında toplam 241 vatandaşımız şehit oldu. 15 Temmuz süreci Türkiye'de toplumu sağcısıyla solcusuyla ve iktidarıyla muhalefetiyle, zenginiyle fakiriyle tüm kesimleri bir araya getirerek birlik olduğunu dosta düşmana göstermiştir" dedi.

"ABD Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermez"

"Suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bütün kalbimiz ile istiyoruz. Ancak masum insanların cezalandırılmasını, mağdur edilmelerini doğru bulmuyoruz" diyen Öztek, "Hükümet 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 85 klasör ile Fethullah Gülen'in iadesini istedi. ABD hiç oralı bile olmuyor. Şunun bilinmesi gerekir ki ABD hak hukuk tanımaz. O kendi menfaatlerini bilir ve kendi menfaatlerini her şeyin üstünde tutar. Eğer Fethullah Gülen ABD'de kalması ABD'nin işine geliyorsa ABD Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermez. Yok eğer Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermesi işine gelirse Fethullah Gülen'i ABD'de bir dakika tutmaz, Türkiye'ye verir" dedi.

"3 milyon 127 bin insanımız çalışmak istediği halde iş bulamamıştır"

PKK terör olaylarının bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Öztek, "Bunun için de PKK'nın dış desteği kesilmelidir. Zira dış desteği kesilmeden PKK terör örgütünün önü alınamaz. 15 Temmuz darbe teşebbüsü hükümetin aldığı tüm önlemlerine rağmen ekonomimizi kötü etkilemiştir. Turizm sektörü büyük sıkıntı içerisine girmiştir. Rusya ile varılan mutabakat sonucunda inşallah sektörde bir hareketlenme olur ve sıkıntılar hafifler. Mayıs 2016'da yüzde 9, 4 olan işsizlik Haziran 2016'da çift haneli rakamlara yükselerek ve yüzde 10,2 oldu. İktidarın bütün gayretlerine rağmen 3 milyon 127 bin insanımız çalışmak istediği halde iş bulamamıştır. Mayıs ayından sonraki aylarda bu oranın yükselerek seyredeceği beklenmektedir" dedi.

"Yatırımlara harcanan para ise sadece 23,7 milyar TL'dir"

Türkiye'nin borç ödeme açısından Eylül ayının sıkıntılı geçtiğini de belirten Öztek, "Hazine Eylül ayında 21,6 milyar TL borç ödemesi yapacaktır. Bu ödemeyi yapabilmek için 13 milyar TL yeniden borçlanmaya gidilecek. Aynı şekilde kamunun toplam borç stokuda yıldan yıla artışını sürdürmektedir. 2016 yılının 1. çeyreğinde de bu artış devam etmiş ve 2,9 milyarlık artışla kamu brüt toplam borç stoku 525,2 milyar TL oldu. Türkiye 2016 Ağustos ayı sonu itibari ile bütçeden faize 35,4 milyar TL ödemiştir. Yatırımlara harcanan para ise sadece 23,7 milyar TL'dir" diye konuştu.

Saadet Partisi Antalya Eylül ayı İl Divan Toplantısı

Saadet Partisi Antalya Eylül ayı İl Divan Toplantısı

Saadet Partisi Antalya Eylül ayı İl Divan Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim