• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

S Plaka Dönemi Başladı

S Plaka Dönemi Başladı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin servis taşımacılığı sektörüne standart getirecek uygulaması S Plakada esnaf plakalarına kavuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin servis taşımacılığı sektörüne standart getirecek uygulaması S Plakada esnaf plakalarına kavuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 3 Ağustos 2015'te başlayan sürecin sonlandığını; 16 ilçede 3 bin esnafın yeni uygulamadan yararlanacağını açıkladı. Pistil ayrıca 1 Nisan itibari ile S plaka sahibi olmayan esnafın servis taşımacılığı yapamayacağını belirtti.

ULAŞIMDA S PLAKALI DÖNEM BAŞLADI

Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, "Bugün itibariyle Sakarya'da S plakalı dönem başladı. 3 Ağustos 2015'te başlayan hazırlık ve başvuru süreci 31 Mart'ta sonlandı. 16 ilçemizin tamamında 3 bin esnaf artık S plakaları ile hizmet sunacak. 1 Nisan itibari ile plaka sahibi olmayan hiçbir esnaf servis taşımacılığı yapamayacak" dedi.

3 BİN PLAKA

Servis taşımacılığı sektörüne standart getiren S plaka uygulamasında 1 Nisan itibari ile önemli bir aşamaya geçmiş bulunduklarını söyleyen Fatih Pistil, "Bugün Sakarya'da S plakalı dönem başladı. 3 Ağustos 2015'te başlayan hazırlık ve başvuru süreci 31 Mart'ta sonlandı. 16 ilçemizin tamamında 3 bin esnaf artık S plakaları ile hizmet sunacak. 1 Nisan itibari ile plaka sahibi olmayan hiçbir esnaf servis taşımacılığı yapamayacak. Bu

anlamda denetimlerimiz de başladı. Okul servisi veya fabrika servisi olsun; şayet S plaka sahibi olunmamış ise artık servis taşımacılığı yapılamayacak. Bu konuya bir kez daha dikkat çekmek istiyorum" şeklinde konuştu.

TESCİL İÇİN SON TARİH 29 NİSAN

Bir diğer önemli husus ise S plaka almaya hak kazanan 3 bin esnafın tescil işlemleriyle ilgili olduğunu belirten Pistil, "29 Nisan Cuma gününe kadar plaka sahipleri İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurup, tescil işlemlerini tamamlamalılar. Aksi halde S plaka hakkı yasal gerekçeler çerçevesinde kaybedilmiş olur. S plaka sahibi esnaf kardeşlerimizin mağduriyet yaşamamaları için bu konuya ayrı bir hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Ayrıca plakanın askıya alınması konusu önemli. Bir yıl içerisinde 2 aydan fazla olarak plaka askıya alınacaksa bu UKOME kararı ile mümkün olacak. Burada esnafın gerekçesini alacağız. UKOME onay verirse plaka askıya alınacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim