• BIST 9715.96
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Rusya'nın savaş sebebi sayılacak hamlesi

Rusya'nın savaş sebebi sayılacak hamlesi
Ukrayna'nın, Kırım'ın Sivastopol kentinde bulunan Karadeniz donanması karargahının Rus yanlısı güçlerin kontrolüne geçtiği bildirildi.

Ukrayna'nın, Kırım'ın topraklarında yer alan Sivastopol kentindeki Karadeniz donanması karargahının Rus yanlısı güçlerin kontrolüne geçtiği bildirildi.

Rusya yanlısı eylemciler, Sivastopol kentinde Ukrayna'nın Kırım'daki donanma karargahına girdi. Olay yerinde bulunan AA muhabiri, maskeli kişiler tarafından tartaklandı ve tehdit edildi.

RUS BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde hareketlilik yaşandı.

Yüzlerce maskeli kişinin, Sivastopol kentindeki Ukrayna'ya ait Karadeniz Donanması karargah binasına sis bombası attığı ve Rus bayrağı çektiği belirtildi.

Kırım'daki gelişmeleri takip eden ve olayların yaşandığı karargah yakınlarında bulunan Anadolu Ajansı muhabiri de Rusya yanlısı maskeli kişiler tarafından tartaklandı ve tehdit edildi.

BİR ASKER ÖLDÜ

Dün de Ukrayna Ordusu Kırım'daki bir üsse düzenlenen saldırıda Ukraynalı bir subayın öldüğünü açıkladı.

Bölgenin başkenti Simferepol'deki üste bulunan tüm askerlerin de gözaltına alındığı bildirildi.

Saldırı Rusya Lideri Vladimir Putin'in Kırım'ın Rusya'ya katılmasını öngören yasa tasarısını imzalamasından kısa süre sonra yaşandı.

PARALA DA EL KONULDU

Ukrayna Savunma Bakanlığı Simferepol'deki üssün içindeki parkta görev yapan bir subayın öldürüldüğünü, bir askerin de yaralandığını duyurdu.

Savunma Bakanlığı Viladislam Selezniyov Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada saldırının "kimliği bilinmeyen, tam teçhizatlı ve yüzleri kapalı" güçler tarafından düzenlendiğini söyledi.

Sözcü askerlerin kimliklerine, silahlarına ve paralarına da el konulduğunu söyledi. Ukrayna Geçici Başbakanı Arseniy Yatsenyuk acil kabine toplantısında, "Çatışma siyasi aşamadan askeri aşamaya geçiyor. Rus askerleri Ukrayna askerlerine ateş açmaya başladı ve bu bir savaş suçu" dedi.

LAVROV'DAN TEHDİT GELDİ

Rusya, ABD'ye Kırım anlaşmazlığı üzerinde Batılı yaptırımların kabul edilemez olduğunu söyledi ve bunun "sonuçları" olacağı tehdidinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bu uyarıyı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde dile getirdi. Görüşme, Rus ve Kırımlı liderlerin yarımadayı Rusya Federasyonu'na bağlayan bir antlaşma imzalamasından bir kaç saat sonraya rastgeldi.

Kırımlı seçmenler Pazar günü tartışmalı referandumla Ukrayna'dan ayrılmayı seçti. Pazartesi günü, ABD ve AB yaptırım kararını açıkladı. Salı günü antlaşmanın imzalanmasından sonra da, Beyaz Saray bu yaptırımların genişletileceğini söyledi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim