• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Rusya’da doktorlar, bir kadının karnında kocaman bir bez unuttu

Rusya’da doktorlar, bir kadının karnında kocaman bir bez unuttu
Rusya'da doktorların ameliyatlar sırasında hastaların bedenlerinin içinde ameliyat aletlerini unutmasına dair çok ilginç bir olay yaşandı.

Rusya'da doktorların ameliyatlar sırasında hastaların bedenlerinin içinde ameliyat aletlerini unutmasına dair çok ilginç bir olay yaşandı. Rusya'nın St. Petersburg şehrinde sezaryenle doğrum yapan bir kadının karnında 50 santimetre uzunluğunda ve 50 santimetre genişliğinde bir bez parçası unutuldu. Olayı ilginç kılan bir diğer detay ise kadının 24 gün boyunca içindeki bu bezle yaşaması oldu.

Komsomolskaya Pravda gazetesinde yer alan habere göre Rusya'nın St. Petersburg şehrinde yaşayan Julia Selina, 20 Kasım günü doğrum yapmak üzere hastaneye geldi. Doktorların talebi doğrultusunda sezaryenle gerçekleşen doğumda kadının Dima ismini verdiği bir oğlu oldu.

Anestezinin etkisinin geçmesinin ardından kendine gelen Julia Selina, doğuma rağmen karnındaki şişliğin inmediğini ve hareket ettiğinde karnının acıdığını söyledi. Doktorlar ise bunun doğumdan kaynaklandığını söyledi.

Doğumdan sonraki gün normal odaya alınan kadının ağrıları artması üzerine doktorlar tam dört kez ultrason çekti. Kadının karnında bir hematoma (kan toplağı) olduğunu gördü. Kadın 12 gün daha hastanede yattıktan sonra taburcu edildi, doktorlar ağrılarına karşı ilaç tedavisi ve vitamin uygulamaya başladı.

Ancak ilaçlar da tesir etmeyen kadın, ilerleyen günlerde acısının arttığını ve ateşinin sürekli yükseldiğini söyledi. Julia Selina, bu sefer başka bir hastaneye giderek yeniden ultrason çektirdi. Yapılan bu ultrasonda ise kadının karnının su topladığı ve yabancı bir cisim olduğu görüldü.

Kadın, doğumunun ardından 24'üncü günde yeniden ameliyata alındı ve karnından 2,5 litre irin ve bu bez parçası çıkarıldı.

Kadının karnından çıkanlar hem doktorları hem de kadını ve eşini şoke ederken, aile bezi unutan hastaneye 2 milyon rublelik tazminat davası açtı. Ayrıca hastane ve doktorlar hakkında da savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim