• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Rusya Krizinin Spor Turizmine Maliyeti 52 Milyon Euro

Rusya Krizinin Spor Turizmine Maliyeti 52 Milyon Euro
Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut, Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra 900 takımın kamp programını iptal etiğini söyleyerek, yaşanılan...

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut, Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra 900 takımın kamp programını iptal etiğini söyleyerek, yaşanılan durumun Antalya'ya maliyetinin 52 Milyon Euro olduğunu söyledi.

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut, Rusya ile yaşanılan uçak düşürme krizinin ardından Antalya'ya kış döneminde gelecek takım sayısındaki değişikliği değerlendirdi. Kamp için uçak krizi öncesi 2 bin 500 takım beklediklerini söyleyen Turgut, bu sayının uçak krizinden sonra bin 500 takıma düştüğünü belirtti. Şuana kadar herhangi bir Rus takımının kamp için rezervasyon yaptırmadığını söyleyen Ferit Turgut, "Elimize ulaşan bilgilere göre 800 ile 900 arasında takımın iptal ettiğini biliyoruz. Yaşanılan durumun Antalya'ya ekonomik maliyeti 52 Milyon Euro olduğunu biliyoruz. Yaşanan durumdan Antalya'daki bütün oteller etkilenecek. Şuanda bu durumdan etkilenmeyen otel yok" diye konuştu.

"78 FARKLI ÜLKEDEN FUTBOL TAKIMI GELİYOR"

Türkiye'nin, Rusya ile yaşanan kriz sonrası alternatif pazar arayışlarına da değinen Ferit Turgut, yeni pazar konusunda yapılan açıklamaların sanıldığı gibi gerçekçi olmadığını söyledi. Antalya'da 10 yıldır yükselen bir futbol kamp turizmi olduğunu hatırlatan Turgut, "Antalya'ya 78 farklı ülkeden futbol takımı geldiğin görüyoruz. Japonya'dan tutun Endonezya, Yeni Zelanda, Kanada'ya kadar takım geliyor. Bu yıl, gelecek takım sayısında ciddi anlamda azalma olduğunu görüyoruz. Örneğin alternatif pazar olarak Fransa'dan takım alamayız, çünkü Fransa'nın ve İspanya'nın kendi kamp turizmi var. Dolayısıyla yaşanan takım sıkıntısını başka bir ülkeden tedarik etmemiz zor görünüyor. Bu aşamadan sonra da olumlu anlamda bir şey beklemiyoruz. Son olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlama, hemen herkesi korkuttu. Patlama, yurt dışında ciddi anlamda soru işareti oluşturdu" dedi

Kasım ayında yapılan G20'nin futbol kampına etkisini de değerlendiren Ferit Turgut, "G20'de akıllarda kalan başkanlar için uygulanan çok özel güvenlik önlemleri oldu. Türkiye, dışarıda riskli ülke durumuna düşmeye başladı. Turizm bir barış sektörüdür. Bunun dışında yaşanılan olumsuzluklar turizmi kötü etkiliyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim