• BIST 9677.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Rusya Krizi Sonrası Türkiye Turizmi Yükselişte

Rusya Krizi Sonrası Türkiye Turizmi Yükselişte
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abduleziz Ediz, "Coğrafyamızda yaşanan olaylar ve Rusya uçağı ile ilgili yaşananlar özellikle kuzey bölgemizdeki...

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abduleziz Ediz, "Coğrafyamızda yaşanan olaylar ve Rusya uçağı ile ilgili yaşananlar özellikle kuzey bölgemizdeki daralma Türkiye'yi ciddi bir biçimde etkiledi ancak; İzmir özeline bakacak olursak ilk iki ayda düşüş görülse de Mart ayında fevkalade bir yükseliş mevcut" dedi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abduleziz Ediz, Turizm Haftası nedeniyle TRT Kent Radyo İzmir'e konuk oldu. Programda Türkiye ve İzmir turizmiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Ediz, turizmin güven isteyen bir konu olduğunu belirtti. "Turizm çalışmasında da en ufak bir zaafı yoktur" diyen Abduleziz Ediz, coğrafyada yaşanan olayların ve Rus savaşının uçağının düşürülmesiyle başlayan sürecin turizmi etkilediğini söyledi. Abduleziz Ediz, "Coğrafyamızda yaşanan olaylar ve Rusya uçağı ile ilgili yaşananlar özellikle Kuzey bölgemizdeki daralma Türkiye'yi ciddi bir biçimde etkiledi; ancak İzmir özeline bakacak olursak, 2015-2016 hava yolu ile ilimize giriş yapan turist sayısında, ilk iki ayda düşüş görülse de Mart ayında fevkalade bir yükseliş mevcut. Tabi turizmde de ticaretin tüm dallarında olduğu gibi farklı farklı argümanları da, pazarları da elde bulundurmak alternatifleri her an değerlendirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin turizm konusunda örnek bir çalışma sergilediğini dile getiren İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abduleziz Ediz, "Bugün Türk vatandaşlarından 15 milyona yakın insan yurt dışı ve çeşitli organizasyonla ile turizmin içerisinde. Biz bunları Türkiye'de otellerimize yönlendirir, uygulanacak olan satış politikaları, tanıtım ve pazarlama sistemi ile iyi organize edecek olursak başarı kaçınılmaz. Birçok ülke ile bu konu da çalışmalar var ve bu çalışmalar sonucunda sektörümüz çok daha iyi bir konuma gelecektir. Turizm iyi bir ticarettir ve alternatif pazarlara iyi uygulandığı zaman ticarette bir kapıya bağlı kalmak gibi bir şansı yok kimsenin" dedi.

"ZAMAN ZAMAN SIKINTILAR YAŞAYACAĞIZ"

Abduleziz Ediz, şöyle devam etti:

"Şartlar ne olursa olsun Türkiye iyi bir potansiyeldir, İzmir iyi bir potansiyeldir. Türkiye'nin 15 bin yıllık, İzmir'in 8 bin 500 yıllık bir geçmişi vardır. Çeşit çeşit festivalleri, 300 gün güneşi ve pırıl pırıl havası ile mükemmel bir coğrafyaya sahibiz dolayısıyla elimiz güçlü, insanımız bu konuda samimi ve misafirlerimiz ile dostane ilişkiler kuruyor haliyle böyle bir pazarın boş kalma ihtimali yok. Bu kadar önemli bir bölgede yer aldığımız için zaman zaman sıkıntılar yaşayacağız önemli olan planlarımızı en iyi şekilde yaparak riskleri en aza indirmektir. Turizmi canlandırmak için yasal düzenlemeler ile bakanlıklarında devreye getirmiş olduğu istihdamın desteklenmesi açısından, sosyal güvence destekleri var. Ayrıca turizme katılma açısından vatandaşımızın desteklenmesi var veya teşvikler var bunların tamamı kriz yönetimidir. Kriz yönetimini iyi organize ettikten sonra biz bu süreçten hiçbir şekilde endişe edilen olumsuzluklar ile karşılaşmadan yaşadığımız süreci artıya çevirme şansımız ve gücümüz var. İşletmelerimiz, devletimiz ve milletimiz el ele verdiği takdirde her türlü zorluğu aşabiliriz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim