• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Rus ve Azerbaycanlı yelkencilerin Bodrum sevdası

Rus ve Azerbaycanlı yelkencilerin Bodrum sevdası
Rus ve Azerbaycanlı yelkenciler, ülkelerindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle önceki yıllarda kamp için tercih ettikleri Bodrum'dan bu yıl da vazgeçmedi.

Rus ve Azerbaycanlı yelkenciler, ülkelerindeki olumsuz hava şartları nedeniyle geçen yıllarda kamp için tercih ettikleri Muğla'nın Bodrum ilçesinden bu yıl da vazgeçmedi.

Bir süre önce gelen Rus ve Azerbaycanlı yelkenciler, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi tesislerinde kampa girdi.

Toplam 26 kişilik iki ayrı grupta bulunan 19 sporcu antrenmana çıktı. Optimist ve laser sınıfında sporcular, antrenmanlarının yanı sıra toplam 172 sporcunun mücadele ettiği, Bodrum Kış Trofesi yarışlarına da katılma imkanı buldu.

Misafir sporcuların ülkelerinde, olumsuz hava koşulları bulunduğunu belirten Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi Antrenörü Serdar Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yelken yaptıkları göllerde sular çok soğuk. Suya çıkamıyorlar. Bu yüzden kamp için Bodrum'u tercih ediyorlar. Ülkeleri ile aramızda 20 derece dolayında sıcaklık farkı var. Zaten onlar genellikle kasım ve mart ayını kapsayan 5 aylık dönemde suya çıkamıyorlar. Sıcak iklime sahip yerlerde yelken sporu yapıyorlar." diye konuştu.

Bodrum Kış Trofesi Yarışları'nın da, yabancı sporcuların ülkelerinde okullarının tatil olduğu döneme denk geldiğini işaret eden Çiçek, bu yarışların onlar için güzel bir antrenman olduğunu ifade etti.

İlk kamplarını da Bodrum'da yaptılar

Daha önce Türk Milli Takımı'nda antrenörlük yapan şimdi ise Azerbaycan Yelken Federasyonunda yarış ve eğitimden sorumlu koordinatörlük görevinde bulunan Burcu Algon Giorgianni, bu sporun Azerbaycan'da 3 yıl önce başladığını söyledi.

Yelken sporuna başlanması ile birlikte Bodrum'a kampa geldiklerini ve ardından her yıl gelmeye devam ettiklerini vurgulayan Giorgianni, "Bizi 3 senedir burada misafir ediyorlar. Teşekkür ediyoruz. Azerbaycan şu an soğuk. O yüzden Bodrum'a geldik. Her gün en az 6 saat denizde kaldık. Bu bizim için şanstı. Güzel yarışlar çıkardık. Bizim için çok önemliydi." dedi.

Azerbaycan'da yelken sporunun giderek geliştiğini belirten Giorgianni, "Çok yeni olmasına rağmen Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldık. Daha çok antrenman yaparak iyi dereceler almayı umut ediyoruz." diye konuştu.

Sporculardan Murat Allahverdi ise, "Burada rahat ettim. Günlerim çok iyi geçti. Havası sıcak. Rüzgarı da çok iyi. Yelken federasyonu her yıl bizi yılbaşı kampına getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rus sporcuların da tercihi Bodrum

Rusya'dan gelip antrenmanlarına devam eden Vodnik Sailing Club sporcuları da kamplarının güzel geçtiğini söyledi.

Antrenman sonrası zaman zaman sahilde gezinti yapıp, tesiste masa tenisi oynayan sporculardan İvan Zhilkini, Bodrum Kış Trofesi Yarışları'nda Optimist sınıfı genel sıralamada 3. oldu.

Bodrum'da 8 sporcusu ile kampa gelen Rus takımının antrenörü Anatoly Parfenenko, Moskova'da havanın soğuk olması nedeniyle Bodrum'a geldiklerini vurguladı.

Parfenenko, "Bodrum'a ulaşım kolay. Lojistik anlamda da buraya tekne getirmiyoruz." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim