• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Rus ressamın gözünden resimlerle Türkiye Tarihi

Rus ressamın gözünden resimlerle Türkiye Tarihi
Gaziantep Panorama ve Kahramanlık Müzesi'nin yağlı boya, pano ve rölyeflerini yapan Aleksander Samsonov'un Rus Ressamın Gözünden Resimlerle Türkiye Tarihi"...

Gaziantep Panorama ve Kahramanlık Müzesi'nin yağlı boya, pano ve rölyeflerini yapan Aleksander Samsonov'un Rus Ressamın Gözünden Resimlerle Türkiye Tarihi" isimli kişisel resim sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle "Rus Ressamın Gözünden Resimlerle Türkiye Tarihi Aleksander Samsonov'un Kişisel Resim Sergisi açıldı. Sergide birbirinden farklı 30 çalışma ile Türkiye tarihi resimlerle anlatıldı. Kurtuluş Mücadelesi resimlerinin yoğun ilgi çektiği sergi 18 Ocak- 05 Şubat 2018 tarihlerine kadar gezilebilecek.

Gaziantep Sanat Merkezi'nde düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, bugüne kadar merkezde çok sayıda sergi açıldığını ancak bu serginin diğerlerinden çok farklı olduğunu bildirdi. Gaziantep Panorama ve Kahramanlık Müzesi'nin projesine yönelik çalışmalarda Aleksander Samsonov ile birlikte çalıştıklarını anımsatan Köken, "Samsonov, şehrimiz için çok önemli olan Panorama ve Kahramanlık Müzesi'nin mimarıdır. Ressamımız önden bir sergi açarak, "bakın ben nasıl bir sanatçıyım" demek için kişisel çalışmalarını bizlere gösterecek. Panoramayı yaptığımız zaman da zaten kendisinin hünerlerini orada da göreceğiz. Bu yüzden sergimiz bizim için çok önemli. Açtığımız bu sergi, "muhteşem panorama müzesi girişiminin ön ayak sesi olacaktır" diye düşünüyorum. Sergimiz hayırlı olsun" dedi.

"İlk kez Gaziantep'te kişisel bir sergi açtım"

Rus Ressam Aleksander Samsonov ise, Türkiye'de birçok şehirde çalışmalarının olduğunu ancak ilk kez Gaziantep'te kişisel bir sergi açtığını bildirdi. Samsonov, "Başka sergilerde genellikle natürmort, peyzaj ve portre şeklinde çalışmalar sergilenir. Benim çalışmalarımda Anıtkabir ve Ordu gibi kurumlarda bulunan eserlerin eskizleridir. Bu çalışmalarda aynı zamanda Gaziantep Panorama ve Kahramanlık Müzesinde sergilenecek eserlerin de eskizleri var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Köken, Samsonov ve katılımcılar sergiyi gezdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim