• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Rus Pilotu Öldürmekle Suçlanan Çelik Rus Sözcüye Mektup Yazdı

Rus Pilotu Öldürmekle Suçlanan Çelik Rus Sözcüye Mektup Yazdı
Rus uçağının pilotunu öldürme emrini verdiği iddia edilen Çelik, Rus Dışişleri Sözcüsü'ne yazdığı mektupta pilotun öldürülmesi olayına dair her türlü bilgiyi vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

24 Kasım 2015 tarihinde Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri'ne ait Sukhoi Su-24M tipi uçağı sınır ihlali gerçekleştirmesinden dolayı Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldü. Alparslan Çelik, Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağının pilotunu öldürme emrini verdiği iddia edilmişti. Çelik, silah bulundurmaktan tutuklanmıştı. Çelik'in Rus Dışişleri Sözcüsü'ne mektup yazdığı ortaya çıktı. Rus basınının yayınladığı mektupta Çelik, "barış ve diyalog" temennisinde bulunurken, pilotun öldürülmesi olayına dair her türlü görüntü ve bilgiyi de vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

RUSYA DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ'NE MEKTUP GÖNDERMİŞ

Türkiye'nin düşürdüğü Rus savaş uçağının pilotunu öldürdüğünü iddia eden ve geçtiğimiz günlerde ateşli silah bulundurmaktan dolayı İzmir'de gözaltında alınıp tutuklanan Alparslan Çelik, Twitter üzerinden Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova'ya 'barış' ve 'diyalog' mektubu gönderdi.

MEKTUBU ÇELİK'İN ARKADAŞI YAYINLADI

Rus basınında yer alan haberlere göre, mektubu Çelik'in arkadaşı, Twitter sayfasından yayınladı.

"RUS PİLOTUN ÖLDÜRÜLMESİNDE BİR DAHLİM YOK" 

Çelik mektubunda Rus pilotun öldürülmesinde kendisinin bir dahli olmadığının görüntülerle kanıtlandığını savunurken, Zaharova'nın bir konuşmasına atıf yaparak barış ve diyalog için kendisinin de hazır olduğunu belirtti. Çelik ayrıca Türkmenler'in yaşadığı sorunları ve bölgedeki çatışmalara dair izlenimlerini de uzun uzun aktardı. Rusya ile ilişkilerin ne kadar önemli olduğuna değinen Çelik mektubunda kendisinin neden orada bulunduğunu de belirtti.

"DİYALOG EN ÖNEMLİSİ"

Çelik, "Diyalog en önemlisi. Nasıl başlayacağı kesinlikle önemli değil. İlk ben başlatayım. Başlatmak en önemlisi" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim