• BIST 9524.59
  • Altın 2484.391
  • Dolar 32.5152
  • Euro 34.7194
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Rus Krizine Yıldızlı Teşvik

Rus Krizine Yıldızlı Teşvik
Geçtiğimiz günlerde her bir turist için 30 dolar turizm teşviki verilmesi yönünde açıklama yapan ve hemen ardından Kemerli otelcilerle bir araya gelen...

Geçtiğimiz günlerde her bir turist için 30 dolar turizm teşviki verilmesi yönünde açıklama yapan ve hemen ardından Kemerli otelcilerle bir araya gelen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 2016 turizm sezonu için otelcilerle tarihi bir kararın sözünü verdi. Karara göre, 2016 turizm yılında erken rezervasyonlar için seyahat acenteleriyle sözleşme imzalamaya hazırlanan ve teşviki vermek isteyen 3 yıldızlı oteller her bir turist için 14 dolar, 4 yıldızlı oteller 21 dolar ve 5 yıldızlı otelde 30 dolar gibi ciddi bir indirime gitmiş olacak.

Türkiye ile Rusya arasında devam eden uçak krizinden Kemer turizminin etkilenmemesi için kısmi önlem planını hazırlayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemerli otelcilerle bir araya gelerek, her bir turist için 30 dolar turizm teşvik desteğinin görüşmesini yaptı. 2016 turizm sezonunda Kemer'in yine hareketli günler yaşayacağını ifade eden Başkan Gül ve otelciler, Turizm Bakanlığı'nın 6 bin dolarlık uçak yakıt desteğinden sonra, her bir turist için 30 dolar turizm teşvik desteğinin uygulanması konusunda tarihi bir kararın sözünü verdi.

BAŞKAN GÜL EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün ev sahipliğinde, Başkan Gül'ün makamında yapılan ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz ve 5 yıldızlı otel sahipleri ile müdürleri katıldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün açıklamasının ardından otelcilerin bir araya gelmesiyle başlayan süreç, bugünden sonra TÜROFED, KETOB ve KETAV gibi otelci birliklerinin çalışmasıyla devam edecek. Mecburi uygulamanın olmadığı kararın ardından TÜROFED, KETOB ve KETAV gibi Kemer'de faaliyet gösteren birliklerin başkanları 3, 4 ve 5 yıldızlı otel sahipleri ve müdürleriyle görüşmeler yaparak, tüm otelleri her bir turist için turizm teşvik desteğinin uygulanmasına ikna edecek. Buna göre, 2016 turizm yılında erken rezervasyonlar için seyahat acenteleriyle sözleşme imzalamaya hazırlanan ve bu teşviki vermek isteyen 3 yıldızlı oteller her bir turist için 14 dolar, 4 yıldızlı oteller 21 dolar ve 5 yıldızlı otelde 30 dolar gibi ciddi bir indirime gitmiş olacak.

"GÜN, KEMER İÇİN FEDAKARLIK GÜNÜDÜR"

Otelcilerle yapılan toplantının ardından açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Türkiye ile Rusya arasında devam eden uçak krizinden Kemer turizminin etkilenmemesi için bir teşvik kararının alındığını belirterek, "Gün, Kemer için fedakarlık günüdür. Kemer'de faaliyet gösteren tüm otelcilerimizin her bir turist için bu teşviki vereceğine inanıyor, toplantımıza katılan tüm arkadaşlarıma alınan karara verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim