• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Rus istihbaratı: Türk-Irak sınırında 12 bin petrol tankerini tespit ettik

Rus istihbaratı: Türk-Irak sınırında 12 bin petrol tankerini tespit ettik
Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı General Sergey Rudskoy, istihbaratın Türk-Irak sınırındaki Zaho kapısında yaklaşık 12 bin...

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı General Sergey Rudskoy, istihbaratın Türk-Irak sınırındaki Zaho kapısında yaklaşık 12 bin petrol tankeri tespit ettiklerini açıkladı. Rudskoy, hava operasyonları nedeniyle teröristlerin kaçak petrol sevkiyatının rotasını değiştirerek, Irak'ın Musul ve Zaho kentlerinden Türkiye'ye aktardığını iddia etti.

Konuyla ilgili basına bilgi veren Sergey Rudskoy, istihbaratın uzaydan çektiğini iddia ettiği yeni görüntüleri paylaştı. General Rudskoy, "Zaho bölgesine yönelik yapılan çekimlerde 4 bin 530'u Türkiye topraklarında, 7 bin 245'i Irak tarafında olmak üzere, Türk-Irak sınırında 11 bin 775 petrol tankeri ve TIR'lar tespit ettik." dedi.

PETROLÜN ROTASI TÜRKİYE

Rus askeri yetkili, IŞİD terör örgütünün petrolünün vardığı ana noktanın halen Türkiye olduğunu iddia ederek, "Hava operasyonumuz nedeniyle teröristler kaçak petrol sevkiyatı güzergâhını değiştirdi. Fakat petrolün vardığı ana nokta halen Türkiye toprakları. Petrol tankerleri önce Irak'ın Musul ve Zaho kentlerine, daha sonra da Türkiye'ye gidiyor." iddiasında bulundu.

Suriye'de militanların elindeki 2 bin petrol tankerini imha ettiklerini söyleyen Sergey Rudskoy, "Operasyonların son haftasında ise 17 petrol tanker konvoyu ile 37 petrol çıkarma ve işleme tesisini imha ettik." dedi.

Uydu verilerine göre "kuzey rotasını" izleyerek Türkiye'nin Batman kentindeki rafineriye giren petrol tankerinin sayısının önemli ölçüde azaldığını belirten Rudskoy, "Batı rotasını izleyerek Reyhanlı'dan İskenderun'a giden petrol tankerlerinin sayısı ise 265'e kadar düştü. IŞİD petrolünün gittiği Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki petrol tankerlerinin sayısı son zamanlarda 920'ye yükseldi." ifadesini kullandı.

SURİYE ORDUSU, RUSYA'NIN HAVA DESTEĞİ İLE İLERLİYOR

Rus Sputnik haber ajansına göre Rudskoy, konuşmasına şöyle devam etti: "Rusya, Suriye'de militanların yerlerini belirlemek için çok yönlü bir istihbarat sistemi oluşturdu. Suriye'deki terörist mevzilerinin koordinatları konusunda Suriye ordusundan ve yurtsever muhalif güçlerden sürekli olarak bilgi alıyoruz. Suriye hükümet güçleri Rus hava güçlerinin desteğiyle Halep'te sivillerin yaşadığı beş bölgeyi teröristlerin elinden geri aldı. Suriye ordusu, yine Rus hava güçlerinin desteğiyle Lazkiye'deki Jebel Noba Tepesi ve Kepir'de kontrolü yeniden ele geçirdi."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim