• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Rus gelinler: Daha fazla tedirgin olmadan krizin bir an önce bitmesini istiyoruz

Rus gelinler: Daha fazla tedirgin olmadan krizin bir an önce bitmesini istiyoruz
Antalya Manavgat Türk kahvesi ve Rus folklorik bebek, el sanatları ve resim sergisi ile bir araya gelen yerleşik Ruslar iki ülke arasındaki gerginliğin bir...

Antalya Manavgat Türk kahvesi ve Rus folklorik bebek, el sanatları ve resim sergisi ile bir araya gelen yerleşik Ruslar iki ülke arasındaki gerginliğin bir an önce son bulmasını istiyor. Her yıl 4,5 milyonun tatil yaptığı ve bunun yüzde 28'nin Ruslar olduğu Manavgat destinasyonunda 90 Rus gelini ile 300'ün üzerinde yerleşik Rus yaşıyor. Suriye sınırında sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile düşürülen Rus uçağının ardından iki ülke arasında artan gerginlik en fazla Rus gelinleri ve yerleşik Rusları üzüyor.

'SEZON ÖNCESİ KRİZİN SONA ERMESİNİ İSTİYORUZ'

12 yıldır Manavgat'ta yaşadığını ve turizm sektöründe çalıştığını belirten Rus gelin Çınar Balyemez, "İki dost ülke arasında artan gerginlikten tedirginiz. Turizm sektöründe çalışıyoruz, bölgemiz için Rus turizmi önemli. Artan gerginliğin ve krizin 2016'ta kısa sürede sona ermesini istiyoruz. Krizde en fazla turizm sektörü etkilendi. Sezon öncesi krizin sona ermesini istiyoruz." dedi.

'TÜRK EŞİM VE 3 ÇOCUĞUMLA 11 YILDIR TÜRKİYE'DE YAŞIYORUM. ANNEM, BABAM, KARDEŞLERİM VE YAKIN AKRABALARIM RUSYA'DA'

11 yıldır Manavgat'ta yaşadığını ve 3 çocuğunun bulunduğunu belirten Türk vatandaşı Rus gelin İrina Valiyev, 2 ülke arasında artan gerginliğin en fazla Türkiye'de yaşayan Rus gelinlerini üzdüğünü söyledi. Türkiye-Rus arasında oluşan bu kırgınlığın bu senenin ilk 2 ayında son bulmasını arzu ettiklerini vurgulayan Valiyev, "İki dost ülkenin arasının bir anda açılması bizi çok üzdü. Tedirgin olduk. Ben Türk eşim ve üç çocuğumla 11 yıldır Türkiye'de huzur içinde yaşıyorum. Fakat annem, babam, kardeşlerim ve yakın akrabalarım Rusya'da yaşıyor. Ben burada yaşamayı tercih ettim ama akrabalarım Rusya'da yaşıyor. Biz bu krizin kısa sürede son bulmasını istiyoruz. En büyük istediğim ve dileğim bu." ifadesinde bulundu.

'KRİZİN UZUN VADELİ SÜRECEĞİNİ ZANNETMİYORUM'

6 yıl önce Manavgat'ta Müslüman olan ve Ahmet ismini alan Rus turizmci Andrey Baranov, iki dost ülkenin bir anda gerginleşmesinin kendisini üzdüğünü kaydetti. Antalya, Alanya, Kemer, Manavgat, Side, Belek, Kundu, Titreyengöl ve Kızılağaç Turizm Merkezi'nin Rus turizminde en önemli destinasyonlar olduğunun altını çizen Baranov, "Krizin uzun vadeli süreceğini zannetmiyorum. İki ülke halkları birbirini çok seviyor. Antalya bölgesinde çok sayıda Rus gelin ve yerleşik Rus yaşıyor. Antalya'nın 23 yıllık Rus turizmi birikimi var. Anlık öfkelerle bu birikimin yok olmamasını diliyorum. Bu krizden en fazla etkilenen Rus gelinler ile yerleşik yaşayan Ruslar oldu. Bu tatsız ve üzücü olayın sezon öncesi tatlıya bağlanarak son bulmasını istiyoruz. Buna 2 ülkeninde ihtiyacı var." çağrısını yaptı.

'RUSLAR, KEYİF VE HUZUR İÇİNDE TATİLLERİNİ ANTALYA'DA YAPIYOR'

Yerleşik Rus Olga Ahmetova'da krizin kısa sürede son bulmasını istediklerini ifade etti. Rusların en büyük hayalinin Antalya'da tatil yapmak ve Alanya'da yaşamak için ev almak olduğunun altını çizen Ahmetova, "Krizin çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Dargınlık ve kırgınlığın en fazla mayıs ayında tatlıya bağlanacağını umut ediyorum. Çünkü Ruslar, dünyada en fazla keyif ve huzur içinde tatillerini Antalya'da yapıyor." diye düşüncelerini dile getirdi.

Rus gelin Sviatlana Eren de bu sene de Rusların dünyada tatil yapmada birinci sırada tercihlerinin Antalya olacağına inandığını ifade etti.

Rus ressam Elana Petrik de son dönemde 2 dost ülke arasındaki kırgınlığa en fazla Manavgat'ta yerleşik yaşayan Rusların üzüldüğünü, bu küslüğün kısa sürede sona ereceğine yürekten inandığını söyledi.

Rus gelinler: Daha fazla tedirgin olmadan krizin bir an önce bitmesini istiyoruz

Rus gelinler: Daha fazla tedirgin olmadan krizin bir an önce bitmesini istiyoruz

Rus gelinler: Daha fazla tedirgin olmadan krizin bir an önce bitmesini istiyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim