• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Rujla Kansere Karşı Önlem Alın

Rujla Kansere Karşı Önlem Alın
Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, rujun dudağı güneş ışınlarından koruduğunu belirterek, "Düzenli ruj kullanımı alt dudak deri kanserlerinden korunmaya...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, rujun dudağı güneş ışınlarından koruduğunu belirterek, "Düzenli ruj kullanımı alt dudak deri kanserlerinden korunmaya katkı sağlar" dedi.

İzmir'in Bornova ilçesindeki Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, güneş koruyucularının etki ve sürelerinin kısıtlı olduğunu söyledi. Koruyucu kremlerin etkilerinin ortalama üç saat olduğunu belirten Kocabaş, "Güneş koruyucu kullananlar her üç saatte bir koruyucuyu yenilemeli. Denizden her çıkıldığında koruyucu tekrar sürülmelidir; çünkü su ve sudan çıktıktan sonraki kurulama vücudumuzdaki koruyucu katmanı alır" dedi. Cilt bakımının sabunla, jelle yapılabileceğini; ancak bu maddelerin cildi koruyamayacağını anlatan Dr. Kocabaş, "Jel tarzı temizleyicileri biz temizlik için ve cildin yağ dengesi için nemlendiriciyle beraber öneriyoruz. Tabi bu tarz ürün alınırken cilde uygunluğuna dikkat edilmelidir. Cilt bakımı ve korumasına önem verilmelidir. Çünkü deri kanseri kendini göstermeye başladığında kişi "Keşke önceden gereğini yapsaydım" diyor. Bunun denmemesi için önceden önlem alınmalıdır" diye konuştu.

MAKYAJIN ALTINA GÜNEŞ KORUYUCU SÜREBİLİR MİYİZ?

Nemlendirici kremlerin içine eskiden güneş koruyucu konulmadığını güneş ışınlarının zararları ve koruyucunun önemi anlaşıldıkça artık nemlendiricilerin içine de koruyucu katıldığını ifade eden Dr. Kocabaş, şu bilgileri verdi:

"Önemli olan kişinin kolayca taşıyabilmesi her durumda erişebilip kullanmasıdır. Güneş koruyucu bir kozmetik ürünü değil bizi koruyan sağlığımızla ilgili bir üründür. Cildimizi koruyan bir katmandır. Kadınlar, "Makyajın altına da sürebilir miyiz" şeklinde soru yöneltiyor. Güneş koruyucu bu şekilde de kullanılabilir. Hatta bazen bu şekilde yapılması daha iyi olur. Çünkü makyaj bir nevi koruyucudur. Dudak ruju güzel bir korumadır. Çünkü içindeki renk pigmentlerinden dolayı üstten alınan güneş ışınlarından dudağı koruyarak mekanik koruma yapar. Yüzde 100 olmasa da belli seviyede bir koruma sağlıyor. Hatta düzenli kullanımda alt dudak deri kanserleri gelişimi azaltılıyor. Bazı kişiler yaş arttıkça güneşten korunmama gerek yok diye düşünüyor. Ancak bu doğru bir düşünce değildir. Çünkü güneşin zararının yaşla bir ilgisi yok. Her yaşta cilt güneşe uzun süre maruz kalmaktan zarar görür."

Rujla Kansere Karşı Önlem Alın

Rujla Kansere Karşı Önlem Alın

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim