• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Ruanda’dan Türkiye’ye Yatırım Çağrısı

Ruanda’dan Türkiye’ye Yatırım Çağrısı
Ruanda'nın Türkiye Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Ruanda'nın Türkiye'nin ticaretini geliştirmek adına iyi bir pazar olacağını düşündüğü ve Türklerin...

Ruanda'nın Türkiye Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Ruanda'nın Türkiye'nin ticaretini geliştirmek adına iyi bir pazar olacağını düşündüğü ve Türklerin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirtti.

Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret ederek Ruanda ve Türkiye arasında başlayan ikili ilişkilerin daha da gelişmesi temennisinde bulundu.

Ruanda'nın yeni büyükelçisi Williams Nkurunziza geçen yıl Ruanda ve Manisa arasında başlayan ikili ilişkileri geliştirmek adına Manisa'yı ziyaret etmişti. Manisa'da ilk olarak Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret eden Nkurunziza, daha sonra Manisa Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek.

Valilikteki ziyaretine valilik şeref defterini imzalayarak başlayan Büyükelçi Williams Nkurunziza, "Sizi makamınızda ziyaret etmek bizim için büyük bir onur. Daha önce büyükelçimiz ve valimiz sizleri ziyaret etmişti. Ülkem adına daha önce kurulmuş olan bağları güçlendirmek ve onların üzerine birşeyler inşa etmek için buradayım" dedi.

Nkurunziza, ülkemiz ve ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendirme konusunda gerçekten çok istekli olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Doğu bölgesinin valisi ile daha önce yapmış olduğumuz görüşmede bir eşleştirme konusunda hemfikir olduğumuzu gördük. Onun üzerine buradayız. Cumhurbaşkanınızla bu hafta yaptığımız görüşmede Türkiye ile olan ilişkilerimizi güçlendirme konusunda onun da fikirlerini aldık. Bölgenizin ekonomik olarak çok güçlü olduğunu biliyorum. Buradaki sanayiyi kendimize örnek almak istiyoruz. Buradaki gelişmeleri kendi ülkemizi geliştirmek için. Manisa Organize Sanayi Bölgesinden de ülkemize bir ziyaret olmuş. İşbirliği anlamında bir görüşme yapılmış ve adım atılmış. Bugün burada bunu geliştirmek onun üzerine bir şeyler inşa etmek koymak için buradayım. Vali hanımefendinin sizi davet ettiği gibi biraz yoğun iş yükünüz arasında sizi de ülkemizi ziyaret etmeye davet ediyoruz. Bu yıl sona ermeden Cumhurbaşkanınız Ruanda'yı ziyaret etmeyi planladığını söyledi. Sizleri ülkemize bekliyoruz."

Ruanda heyetini Manisa'da görmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, şunları söyledi: "Bir yıl önce sizin heyetiniz de burayı ziyaret etmişti. O zamanlar Ruanda'yı biraz çalışmıştım. Afrika'nın ortasında küçük bir ülke ve etrafıyla iyi diyalogları olan bir ülke. Daha sonra bizim Organize Sanayi Bölgemizden Ruanda'ya bir ziyaret olduğunu öğrendim. Bu arkadaşlarımızın da heyecanlı bir şekilde size yardımcı olmak istediklerini öğrenmekten de ayrıca mutlu oldum. Doğrusu bir fırsat olsa ben de ziyaret etmek isterim. Bizim organize sanayi bölgemizle de sizin bir temasınız olacaktır. Daha önemlisi o ilişkilerin gelişmesidir. O konuda bir katkımız olursa mutlu oluruz. Manisa'nın sanayi ve ekonomi açısından ciddi imkanları var. Umarım bugünkü ziyaretinizde belli işbirlikleri gelişir. Bu konuda yardımcı olmaya gayret ederiz."

TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR PAZARIZ

Bugün organize sanayi bölgesini ziyaret etmek istemelerindeki amaçlarının işbirliğini geliştirmek olduğunu kaydeden Büyükelçi Nkurunziza, "Burada neler yapıldığını görüp daha fazla işbirliği içerisinde olmayı sağlamaktır. Türkiye'nin ticaretini geliştirmeyi istediğini biliyoruz. Biz Afrika'nın göbeğinde yer alıyoruz. Çok küçük bir ülke olmamıza rağmen sınırlarımız birçok ülkeyle kesişiyor. Sizin ticaret anlamında pazar ihtiyacına karşılık verebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

TANIMA AŞAMASINI GEÇTİK SIRA İŞBİRLİĞİNDE

Bugünkü ziyarette ikili ilişkilerin geliştirmesinin önemli olduğunu kaydeden Vali Bektaş, "Bu ziyaretlerde belli somut, işbirliği konularında bir çalışma olabilirse bizde onları desteklemek isteriz elimizden geldiği kadar. Birbirimizi tanıma aşamasını geçtik, bir ileri aşamada somut işbirliği konuları bulunup bunun üzerine çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Ruanda’dan Türkiye’ye Yatırım Çağrısı

Ruanda’dan Türkiye’ye Yatırım Çağrısı

Ruanda’dan Türkiye’ye Yatırım Çağrısı

Ruanda’dan Türkiye’ye Yatırım Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim