• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da

Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da
Kütahya'daki iş adamlarıyla görüşmek, çini ve seramik sektörü hakkında bilgi almak üzere Kütahya'ya gelen Ruanda Büyükelçi Nkurunziza Vali Ahmet H....

Kütahya'daki iş adamlarıyla görüşmek, çini ve seramik sektörü hakkında bilgi almak üzere Kütahya'ya gelen Ruanda Büyükelçi Nkurunziza Vali Ahmet H. Nayir tarafından kapıda karşılandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Ahmet H. Nayir, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yurtta sulh, cihanda sulh" vizyonu bizim en temel ilkelerimizden biri. Bu tür ziyaretlerin de bu vizyonun gelişmesinde bir sebep olacağını düşünüyoruz" dedi. Vali Nayir, "Günümüz dünyasında uluslararası ilişkiler her geçen gün önem kazanıyor. Bu tür ilişkilerin gelişmesinde de bizdeki büyükelçilerimize, bizim de diğer ülkelerdeki büyükelçilerimize büyük görev düşüyor. Sizlerin ziyaretini de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde bir vesile olarak görüyoruz. Ruanda'nın geçmişte vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesini, daha sonrasında barış yolunda ulaştığı mesafeleri de takip ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yurtta sulh, cihanda sulh" vizyonu bizim en temel ilkelerimizden biri. Bu tür ziyaretlerin cihanda sulhun gelişmesinde bir sebep olacağını düşünüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, büyükelçilerin turist gibi ağırlanmaması gerektiğini, iş adamlarıyla ekonomik politikalar geliştirmeleri gerektiğini istediğini hatırlatan Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Kütahya'ya çini ve seramik çalışmaları hakkında bilgi almak için geldiklerini söyledi.

Ruanda'nın kil kaynaklarına sahip olduğunu ancak üretim alanı olmadığını belirten Nkrunziza, "Kütahya'ya gelmemin sebebi; sizin çok fazla iş yaptığınızı duydum ve çalışmalarınızı öğrenmek istedim. Özellikle de çini ve porselen alanında yaptığınız çalışmaları görmek istiyoruz. Ruanda, 100 milyon nüfusa sahip Afrika ülkelerinin merkezinde bir konumda. Bölgemizde kil kaynaklarımız çok fazla. Bu kadar çok kil kaynağımız olmasına rağmen tek bir üretim yerimiz dahi yok. Nüfusumuz, kaynağımız var; ama bunu yapacak sektörümüz henüz oluşmadı. Bu vesileyle sizin çalışmalarınızdan kendimize örnek alıp, böyle bir sektör çalışmasına başlamayı düşünüyoruz. Türkiye ve Ruanda arasında, kendi insanlarımız ve iş adamlarımız arasında diyalog geliştirmezsek bir sonuç elde edemeyiz" diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi. (EFE)

Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da

Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim