• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

RTÜK'te Erdoğan kavgası

RTÜK'te Erdoğan kavgası
Muhalif üyeler TRT'nin RTÜK yasasında ihlal yaptığını gündeme getirdiler.

RTÜK'ün dünkü toplantısında, muhalif üyeler TRT'nin Ak Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'a, diğer adaylara göre kıyaslanamayacak kadar çok süre ayırdığını, dolayısıyla RTÜK yasasında ihlal yaptığını gündeme getirdiler.
CHP, MHP ve BDP'li RTÜK üyeleri toplantıda TRT'nin cumhurbaşkanı adaylarına ayırdığı sürelere de örnekler verdiler.

1 SAAT ERDOĞAN, 1 DAKİKA İHSANOĞLU, DEMİRTAŞ HİÇ YOK...

Muhalefet parti 
kontenjanından gelen RTÜK üyeleri, toplantıda TRT yayınlarına ilişkin bir rapor sundular.

Raporda, örneğin 3 Temmuz'da TRT Türk'ün Erdoğan'a 30 dakika ayırırken, diğer iki adayı yayınlarına hiç almadığını belirttiler.

4 Temmuz yayınlarında ise TRT Türk'ün Erdoğan'a 1 saat 20 saniye, İhsanoğlu'na bir dakika ayırdığını, Demirtaş'a ise yayınlarda hiç yer vermediğini vurguladılar.

 


"YASAYA AYKIRI"

RTÜK'ün CHP, BDP ve MHP'li üyeleri, bu şekilde yayın yapılmasının yasaya aykırı olduğunu, seçimlere katılacak üç adayın üçünün de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu, bunun bir parti değil, aday yarışı olduğunu vurguladılar. "TRT, tüm adaylara eşit yaklaşmak zorunda. Ancak bu yapılmıyor. Kamu yayıncısı olan TRT Erdoğan'a çok süre ayırırken, diğer iki adayı hemen hemen hiç görmüyor" tezini işlediler.

RTÜK'teki BDP, CHP ve MHP kontenjanından gelen adaylar, TRT'ye ceza verilmesini istediler.

Ancak AK Parti kontenjanından seçilen ve RTÜK'te çoğunluğa sahip olan üyeler, bu teze karşı çıkıp, ihlal olmadığını savundular.

Toplantıda TRT yayınları konusunda çıkan tartışma kavgaya dönüştü, üyeler birbirlerine hakaret ettiler.

ÖZTUNÇ TWEET ATTI: "RTÜK'TE HAK, VİCDAN YOK"

RTÜK'e CHP kontenjanından seçilen üye Ali Öztunç, dün toplantıda yaşananları da twitter hesabından duyurdu. Öztunç şöyle yazdı;

"Dünkü üst kurul toplantısında TRT Yayınları nedeniyle sert tartışmalar yaşandı. TRT'nin yayınlarda sadece Erdoğan'ı verdiği açıkken TRT'ye yaptırım uygulanmaması için uzmanlara baskı ile raporlar hazırlattırılıyor. Yerel seçimlerden önce RTÜK , AKP'nin sopası demiştim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de anlaşılıyor ki RTÜK, Erdoğan'ın kontrolünde. Hak vicdan ve adalet ise maalesef RTÜK'te yok".

"İHLAL YOK" KARARI ÇIKTI

Muhalefet kontenjanından gelen üyelerin itirazlarına rağmen, AK Partili RTÜK üyelerinin çoğunluk oyları ile toplantıda "TRT ihlal yapmamıştır" kararı çıktı.

Muhalefet üyelerinin buna tepki olarak önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor.

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim