• BIST 9548.09
  • Altın 2496.58
  • Dolar 32.4885
  • Euro 34.5446
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

RTÜK şikayet alan dizileri belirledi

RTÜK'ün üç aylık şikayet raporu belli oldu. En çok şikayet edilen dizi ise 'Pis Yedili' dizisi olarak açıklandı.
RTÜK'ün üç aylık raporuna göre 'Pis Yedili', 'Bebek İşi' ve 'Şefkat Tepe' dizileri gençleri ve çocukları olumsuz etkilediği gerekçesiyle şikayet aldı.
 
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gelen şikayetler çerçevesinde hazırladığı üç aylık raporda, ilginç istatistikler belirledi.
 
Buna göre, yüzde 13 oranında 'Pis Yedili', yüzde 7 oranında 'Bebek İşi' ve yüzde 6 oranında 'Şefkat Tepe' adlı drama dizileri çocuk ve gençlerin olumsuz etkilenmesine yol açtığı gerekçesiyle şikayet edildi.
 
untitled-10.20131021173751.jpg
 
'VİVİDENT', 'PROTEX' VE 'GERGEDAN' REKLAMLARI UYGUNSUZ
 
Rapora göre, en çok 'Vivident' sakız reklamı, 'Protex' duş jeli ve 'Gergedan' adlı cinsel gücü artıran ilaç reklamı da uygun bulunmadı. Rtük'ün üç aylık şikâyet istatistikleri şöyle:
 
CİNSELLİK VE MÜSTEHCENLİK ÖN PLANDA
 
- Dramatik diziler en fazla çocuk ve gençlerin olumsuz etkilenmesine neden olacak yayın kriterinden şikayet edildi. Yüzde 13 oranında 'Pis Yedili', yüzde 7 'Bebek İşi', yüzde 6 'Şefkat Tepe' dizisi şikâyet aldı.
 
REKLAM SÜRELERİ ŞİKAYET KONUSU OLDU
 
- Reklam kuşaklarında yüzde 76 oranında 'cinsellik' ve 'müstehcenlik', yüzde 62 oranında 'reklamın niceliği' konusu şikayet edildi. Cinsellikle ilgili şikayetlerin yüzde 46'sı 'Vivident' isimli ürün reklamlarına yönelik oldu. Yüzde 24 oranında bildirim 'Gergedan' adlı isimli cinsel gücü artırıcı ilaca dönük gerçekleşti. Yüzde 8 oranında da reklam sürelerinin uzunluğu şikayet konusu oldu.
 
SPOR PROGRAMLARINDA ARGO VE KÜFÜR İSTENMİYOR
 
-Spor programlarında ise memnuniyetsizlik "kişilik haklarını ihlal ve iftira, hakaret" kriterlerinde yoğunlaştı. Kişiye yönelik şikâyet(sunucu, katılımcı) yüzde 86 olarak gerçekleşirken, konulu kriter hakkında şikâyet oranı yüzde 70 oldu.
 
EN ÇOK ŞİKAYET 'BEYAZ FUTBOL' VE 'TELEGOL' PROGRAMINA
 
-Argo, küfür ve kötü söz kriterinden gelen şikâyetlerin yüzde 33'ü spor haber programlarına yönelik oldu.(En çok bildirim 'Beyaz Futbol' ve 'Telegol' hakkında yapıldı.)
 
EN ÇOK ŞİKAYET ALAN KANALLAR 'HALK TV' VE 'ULUSAL TV'
 
-Haber ve haber programlarına ilişkin şikayetlerin yüzde 98'i şiddeti özendirici yayın üzerinden yapıldı. Halk TV yüzde 43, Ulusal TV yüzde 35, Trt ise yüzde 5 oranında şikayet aldı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim