• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai’den Avrupa Değerlendirmesi

Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai’den Avrupa Değerlendirmesi
Spor Toto Basketbol Lig ekiplerinden Royal Halı Gaziantep'in Genel Menajeri Boray Dai, FIBA Avrupa Kupası'nda ilk 16 takım arasına girmeyi yüzde 80 oranında...

Spor Toto Basketbol Lig ekiplerinden Royal Halı Gaziantep'in Genel Menajeri Boray Dai, FIBA Avrupa Kupası'nda ilk 16 takım arasına girmeyi yüzde 80 oranında garantilediklerini kaydetti.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadelen ve FIBA Avrupa kupasında yoluna dolu dizgin devam eden Royal Halı Gaziantep Basket takımının Genel Menejeri Boray Dai, Avrupa'da ilk 16 takım arasına girmeyi yüzde 80 oranında garantilediklerini söyledi. Dai, Avrupa kupasında deplasmanda oynayacağı iki maçı kalan turuncu-morlu takımın, iki maçı kaybetmeleri ve iki maçtan birini 20 ve üzerindeki bir farkla yenilmeleri durumunda ilk 16 takım arasına giremeyeceğini ifade etti. Almanya deplasmanında oynanacak son maçı 6 sayı farkla kazanmaları halinde grup lideri olarak elemelere katılabileceklerini anlatan Dai, "Avrupa'da şuan ikinci turda bulunuyoruz. Grupta 4 maç oynadık, 3 galibiyet elde ettik. İlk 2'deki yerimizi yüzde 80 oranında garantiledik. Bu turda gruptan ilk 2 takım çıkıyor. Son 16'ya kalıyor. Son maçımızı 20 sayının altında kaybetsek dahi aslında son 16'ya kalmış gibiyiz. Ama basketbolda hiçbir şey belli olmuyor. Biz yine haftaya Frankfurt ile oynayacağız. Almanya'da o maç grubun bir yerde aslında liderini belirleyecek. Burada 5 sayıyla yenilmiştik. Onları orada altı sayıyla yendiğimiz takdirde grup lideri olma şansımız var. Bizim için bir sonraki turda saha avantajı için çok önemli amacımız tabi ki iki maçımızı da kazanıp gruptan lider olarak çıkmak" dedi.

"İYİ BİR İLK YARI GEÇİRDİK"

Takımın kurulduğu günden bu yana takımda yer alan ve Royal Halı Gaziantep'in genel menajerlik görevini üstlenen Boray Dai, takımın mücadele ettiği Spor Toto Basketbol Ligi'nde iyi bir ilk yarı geçirdiklerini kaydetti. Üzüldükleri tek yenilginin TED Ankara Kolejliler takımı yenilgisi olduğunu belirten Dai, "İlk yarıyı 7 galibiyetle kapattık. Bize göre iyiydi. Daha da iyi olabilirdi. İlk yarıda 15 maç yaptık. Bunların 9'unu deplasmanda, altısını kendi evimizde oynadık. Kendi evimizde oynadığımız Darüşşafaka Doğuş maçı hariç hepsini de kazandık. Bizi sadece üzen son hafta aldığımız TED Ankara yenilgisi oldu. Onu da kazansaydık 8'e girip Türkiye Kupası'na gitme şansını elde ediyorduk. Ama deplasman maçı Ankara'da, baktığımız zaman Rönesans TED Ankara Kolej maçını kazanabilecekken kaybettik. Ama bunun telafisini yapacağız. Bunu sezon sonuna yaydığımızda telafisi olacak bir mağlubiyet oldu" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim