• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Rotary, Gençleri Meslek Sahipleriyle Buluşturdu

Rotary, Gençleri Meslek Sahipleriyle Buluşturdu
Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Bursa'daki yaklaşık 400 genci mesleklerinde başarılı isimlerle bir araya getirdi.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Bursa'daki yaklaşık 400 genci mesleklerinde başarılı isimlerle bir araya getirdi. Etkinlikte gençlere meslekler tanıtıldı, iş başvurusu yapma ve CV hazırlama teknikleri anlatıldı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Bursa'daki yaklaşık 400 genç için "Meslekleri Tanıtım Günü" etkinliği düzenledi. Etkinlikte, "İstihdam Piyasasında İş Gücü İhtiyacı" konulu panel, "İş Görüşmesi ve CV Yazma Teknikleri" konulu bir konferans düzenlendi ve 24 farklı meslek mensubuna mensup Rotaryenler tarafından gençlere yaptıkları işlerle ilgili bilgiler verdi.

Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) düzenlenen ve lise öğrencileri, üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencilerinin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Dr. Reha Akın mesleğiyle barışık olanların huzurlu bir hayat yaşadıklarını söyleyerek, "Bu yüzden sevdiğiniz mesleği seçin. Gelecekte yapmak istediğiniz işleri tatillerde çalışarak deneyin. Buraya gelen ve sizin gelecekte olmak istediğiniz işi yapanlara merak ettiklerinizi çekinmeden sorun" dedi.

Dr. Reha Akın'ın konuşmasının ardından "İstihdam Piyasasında İş Gücü İhtiyacı" konulu panel düzenlendi.

Panelde Bursa Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkan Yardımcısı Abdullah Bayrak, Genç Sanayici İşadamları Derneği (GESİAD) Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya ve İş-Kur Bölge Müdürlüğü İş Gücü Piyasası Uzmanı Şengül Bizim tarafından iş hayatına ilişkin bilgiler verildi ve iş gücünden beklentiler anlatıldı.

Panelin ardından 24 farklı meslekte faaliyet gösteren Rotaryenler gençlere yaptıkları işleri anlatarak soruları cevaplandırdı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Rotary 2440. Bölge Federasyonu Meslek Hizmetleri ve Mesleki Eğitim Ana Komitesi Başkanı ve Federasyon Başkan Yardımcısı Kasım Çapraz, amaçlarının lise ve üniversitelerde eğitim gören gençlere ileride sahip olacakları meslekleri tanıtmak ve devam eden eğitimlerinde gelecek planlamalarını yapmalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Kasım Çapraz, organizasyona Bademli, Demirtaş, Gemlik, Karagöz, Nilüfer ve Uludağ, Rotary Kulüplerinin üyesi olan Rotaryenlerin destek verdiğini belirterek, "2440. Bölge Federasyonu'na bağlı kulüplere üye Rotaryenler, Rotary'nin 6 temel ilkesi doğrultusunda çok sayıda projeyi hayata geçiriyor. Lise son sınıf, ön lisans ve lisans öğrencilerine gelecek planlamalarını doğru yapmaları konusunda önemli bilgiler verildi" dedi.

Topluma örnek olacak çalışmalara devam edeceklerine vurgu yapan Kasım Çapraz, Rotary'nin dünya barışı ve insanlık için çalışan, toplum için örnek projeler hazırlayan gönüllü liderlerden oluşan dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı.

Çapraz, "Bizler "kendinden önce hizmet" anlayışını ilke edindik. Rotaryenler fikirlerini toplumla paylaşır, inandıkları değerler için derhal harekete geçer ve bu yapabilmek için canla başla çalışırlar" diye konuştu.

Rotary, Gençleri Meslek Sahipleriyle Buluşturdu

Rotary, Gençleri Meslek Sahipleriyle Buluşturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim