• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Rotary 2440.bölge Federasyonu’nun Düzenlediği 1. İzmir Trafik Şurası Sonuç Bildirisi Yayınlandı

Rotary 2440.bölge Federasyonu’nun Düzenlediği 1. İzmir Trafik Şurası Sonuç Bildirisi Yayınlandı
Geniş katılımla gerçekleştirilen 1. İzmir Trafik Şurası'nda, trafik meselesinin çözümü için atılması gereken adımlar ele alındı.

Geniş katılımla gerçekleştirilen 1. İzmir Trafik Şurası'nda, trafik meselesinin çözümü için atılması gereken adımlar ele alındı. Kamuoyuna açıklanan şura bildirisinde, sorunların çözümü ve trafik bilinci oluşturulmasında, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği yapması gerektiğinin altı çizildi.

Güvenli trafik konusunda toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlayan 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı Rotary Kulüpleri'nin geçen yıl gerçekleştirdiği çalıştayları ardından İzmir'de düzenlenen 1. Trafik Şurası'nda trafik sorununa çözüm getirecek radikal öneriler kamuoyu ile paylaşıldı. Moderatörlüğünü Gazeteci Abbas Güçlü'nün yaptığı şuraya İzmir Emniyet Müdürlüğü, akademik kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile federasyona bağlı kulüpler büyük ilgi gösterdiler. Şurada, 6 ana başlık altında ele alınan temel sorunların giderilmesi için atılması gereken adımlar ele alındı.

Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Dr. Reha Akın, şuranın açılışında yaptığı konuşmada, federasyona bağlı Rotary kulüpleri tarafından güvenli trafik için toplumsal duyarlılığı oluşturmaya yönelik yapılan çalışmalardan söz etti. Trafik sorununa dikkat çekmek ve sorunların çözümü amacıyla yürütülen çeşitli etkinliklerin yanı sıra iki ilde trafik çalıştayları düzenlediklerini anlatan Dr. Akın, Rotaryenlerin güvenli ve huzurlu bir toplum oluşturulmasına katkı maksadıyla gerçekleştirdikleri en önemli çalışmalardan birinin de trafik çalıştayları olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin trafik konusunda çözmesi gereken çok ciddi sıkıntıları olduğunu kaydeden Dr. Reha Akın, trafik kazalarında yaşanan ölümler sebebiyle binlerce ailenin acılar çektiğine ve yaralıların travmalar yaşadığına değinerek, milyonlarca liralık ekonomik kayıpların da ekonomiye zarar verdiğini anlattı.

Başkan Akın'ın açılış konuşmasının ardından katılımcılar, yayalar, engelliler ve çocuklar, saygı sevgi, hoşgörü, ambulans ve trafikte öncelikle araçlar, eğitim, kurallar, doğru bilinen yanlışlar, sosyal medya, park sorunu, toplu taşımacılık (taksi, otobüs) ve motorsiklet ve bisiklet kullanımı konularından oluşan 6 ana başlık hakkında görüşlerini aktardılar.

Şuranın sonunda uzmanlar tarafından dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri "şura bildirisi" adı altında kamuoyu ile paylaşıldı. Bildiride, yasama, yargı ve yürütme organlarına, sürücü eğitimi veren kurumlara, yayalara ve sürücülere çeşitli görüşler şöyle sıralandı:

"Başbakanlığa bağlı Trafik Müsteşarlığı'nın kurulmalıdır. Trafik eğitimleri ve altyapı çalışmalarındaki sosyal sorumluluk projelerindeki sporsonluklara vergi muafiyeti sağlanmalıdır. Trafik eğitim parkları kurularak çocuklara anaokulundan itibaren trafik eğitimi verilmelidir. Şehirlerimizde kameralı ihbar ve denetim sistemi oluşturulmalıdır. Anaokulu seviyesinde resmi trafik eğitimlerine derhal başlanmalıdır. TV dizilerinin içine trafik eğitimine yönelik spotlar yerleştirilmelidir. Halk eğitim kurumlarında trafik eğitimi ve sertifikasyon çalışması başlatılmalıdır. Motosikletlerde de takograf uygulaması başlatılmalıdır. Sürücü kurslarında verilen eğitimler güncellenmelidir. Ehliyetlerde acemi ve ileri yaş durumları da belirtilmelidir. Yaya hak ve sorumlulukları hakkında sürücü adaylarının bilgilendirilmelidir. Takip mesafesi ve araç hareketlenmesi konusunda eğitim verilmelidir. Adaylara öfke ve stresle başa çıkmanın yolları konularında eğitim verilmelidir."

Rotary 2440.bölge Federasyonu’nun Düzenlediği 1. İzmir Trafik Şurası Sonuç Bildirisi Yayınlandı

Rotary 2440.bölge Federasyonu’nun Düzenlediği 1. İzmir Trafik Şurası Sonuç Bildirisi Yayınlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim