• BIST 9725.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Romenler en çok zaman öldürmek için oyun oynuyor

Romenler en çok zaman öldürmek için oyun oynuyor
Romanya'da yetişkim internet kullanıcılarının yüzde 60'ı interneti oyun oynamak için kullanıyor.

Romanya'da yetişkim internet kullanıcılarının yüzde 60'ı interneti oyun oynamak için kullanıyor.

Romenler interneti en çok oyun oynamak için kullanıyorlar. Starcom, Romanya'da bilgisayar, konsol ve mobil cihazlarda oyun oynayan Romenlerin alışkanlıklarını yaptığı araştırma ile ortaya koydu.

Araştırmaya göre Romanya'da 18 yaş üstü internet kullanan kişilerin yüzde 60'ı interneti oyun oynamak için kullanıyor. Yüzde 60'lık kesimin yüzde 80'i oyun oynamak için telefonlarını tercih ediyor.

Kullanıcılar en çok çok kullanıcılı oyunları ve sosyal medya üzerinden oynanan oyunları oynuyor.

İnternet üzerinden oyun oynayanların cinsiyet olarak dağılımlarının eşit olduğu araştırmada en çok oyun oynayan kişiler yüzde 64 ile yüksek öğretim görmüş 35-44 yaş arası kişilerden oluşuyor. Ayrıca internet üzerinden oyun oynayan kişilerin yüzde 64'ünün düzenli bir işinin olduğu ve yüzde 68'inin evli olduğu belirtildi.

Romenlerin oyun başında zaman geçirmesinin en büyük nedenlerinin ise zaman öldürmek, kazandıkları oyunlarla kendilerini motive etmek, bir oyunun parçası olmak ya da oyun oynarken günlük sıkıntılarını unutmak olduğunun altını çizdi.

Raporda Romen oyuncuların haftada ortalama 7 kez oyun oynadığı ve her bir oyun için ortalama 1 saat harcadıkları bildirildi.

Saatlere göre yapılan istatistikte ise sabah saatlerinde en çok telefondan oyun oynandığı öğle ve mesai saati bitimine kadar telefon ve bilgisayardan akşam 7 "den gece saatlerine kadar bilgisayar ve gece de tabletten oyun oynandığı rapor edildi.

Oyun severler en çok Puzzle ve eğitim oyunları oynarken, Candy Crush Saga, Angry Birds, Diamond Dash, Fruit Ninja ve Temple Run 2 en çok oynanan oyunlar oldu.

Romen her 10 oyuncudan biri oynadığı oyunlar için para öder iken yüzde 84'lük kısım asla ödeme yapmamayı tercih ediyor.

Oyun oynarken ekranda beliren reklamlardan ise Romen oyuncular şikayetçi değil. Hatta yüzde 62'lik kesim reklam görmenin kendilerine yararının dokunduğunu belirtiyor.

Araştırmada Romenlerin telefon işletim sistemi tercihlerinde birinciliği yüzde 81 oranla Android alırken Apple'ın IOS ve Windows'u onları çok geriden takip ediyor.

Romenlerin oyunları en çok Facebook gruplarından App store ve YouTube'dan takip ettikleri bilgisi de paylaşıldı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim