• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Romenler en çok İspanyolları seviyor, Macar ve Ruslardan ise hazzetmiyor

Romenler en çok İspanyolları seviyor, Macar ve Ruslardan ise hazzetmiyor
Romanya araştırma şirketi INSCOP Romenlerin en sevdiği, sevmediği milletlerin ve Romenlerin en güven duyduğu kurum anketini yayınladı.

Romanya araştırma şirketi INSCOP Romenlerin en sevdiği, sevmediği milletlerin ve Romenlerin en güven duyduğu kurum anketini yayınladı. Kasım Aralık ayında yapılan anketlerde Romenler en çok Macar ve Rusları sevmiyor, en çok kiliseye güveniyor.

INSCOP Romanya'nın 40 ilinde, 89 farklı merkezde, 18 yaş ve üstü bin 71 Romen ile yapılan anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Araştırmaya göre, Romenler en çok İspanyolları seviyor, en fazla Ruslara antipati duyuyor. Romenlerin yüzde 84'ünün sempatisini kazanan İspanyolları, yüzde 82 ile İtalyanlar izliyor. Türkler Romenlerin sempati duyduğu millet arasında yer alıyor. Türklere sempatiyle bakanlar yüzde 53,5, antipatiyle bakanlar ise yüzde 33 oranında. Romenlerin sıcaklık hissetmediği iki millet Macarlar ve Ruslar. Yüzde 52,8'lik kesim Macarlara antipati duyarken, konu Ruslar olunca bu oran yüzde 61,7'ye ulaşıyor.

Kurumlara güven anketinde ise kilise birince sırada yer alıyor. Ancak ilk kez kiliseye güven yüzde 60'ın altında bulunuyor. Kasım sonunda yapılan ankette sosyal kurumlar arasında kiliseye güven yine ilk sırada. Ancak keskin bir düşüş gözleniyor. Bunda 63 kişinin öldüğü yangın faciasında mağdur ailelere moral vermek yerine "kulübe değil kiliseye gitselerdi" türünden yaralayıcı söylemlerin etkisi olduğu düşünülüyor. Avrupa'nın kiliseye en saygılı milleti olan Romenlerde bu kuruma güven yüzde 60'ın üzerinde seyrederken, facianın ardından keskin bir düşüşle yüzde 56'ya gerilemişti. Kiliseden sonra en çok güvenilen kurumlar ise üniversiteler, basın ve sivil toplum kuruluşları olarak sıralanıyor.

Romenler en çok İspanyolları seviyor, Macar ve Ruslardan ise hazzetmiyor

Romenler en çok İspanyolları seviyor, Macar ve Ruslardan ise hazzetmiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim