• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Romanya'da terör olayları kınandı

Romanya'da terör olayları kınandı
Avrupa Titulescu Vakfı (FET) ile Romanya – Arap Dünyası Kültür Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Dinler ve Kültürlerarası İletişim" konulu...

Avrupa Titulescu Vakfı (FET) ile Romanya – Arap Dünyası Kültür Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Dinler ve Kültürlerarası İletişim" konulu diyalog ve tartışma toplantısı dün Bükreş'te düzenlendi. Programda, DAEŞ ve terör olayları kınanırken, insanlığın "barış ve kardeşlik" gibi ortak noktalarda bir araya gelmesinin önemi üzerinde duruldu.

Casa Titulescu'da gerçekleştirilen toplantıya, Kudüs Müftüsü Mohammad Hussein, Kudüs Ramallah Bölgesi Bizans Ortodoks Ruhani lideri Elias Awad, Samiri, Yahudi Toplumu Temsilcisi Isaac Altayef, İslam – Hıristiyan Birliği Temsilcisi Dr. Hanna Hılaneh ve Romanya Müftüsü Murat Yusuf katıldı.

Moderatörlüğünü eski Başbakan Adrian Nastase'nin yaptığı toplantıda ilk konuşmayı Kudüs Müftüsü Mohammad Hussein yaptı. Hussein, diğer dinler ve kültürler arasındaki iletişim ve diyaloğun önemine dikkat çekti.

Son zamanlarda DAEŞ gibi terör örgütlerin yaptığı vahşi terör saldırılarını kınadı.Bu terör olaylarının İslam'a mal edilmesinin yanlışlığına dikkat çeken Kudüs Müftüsü, gerçek İslam'ın ana kaynaklarından doğru öğrenmesi ve eğitim ile mümkün olacağını vurguladı. Ayrıca İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı.

Terör ve hoşgörüsüzlüğün etkili olduğu dünyamızda böyle toplantılara çok ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Ramallah Bölgesi Bizans Ortodoks Ruhani lideri Elias Awad ise yaptığı konuşmada bütün insanlığın "barış ve sevgiye" her zamankinden daha fazla ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek bütün din topluluklarının barış ve hoşgörü içerisinde bir arada yaşama temennisinde bulundu.

Samiri Yahudi Toplumu Temsilcisi İsaac Altayef ve İslam – Hıristiyan Birliği Temsilcisi Dr. Hanna Hilaneh ile Romanya Müftüsü Murat Yusuf da yaptıkları konuşmalarda terör olaylarına karşı diyalog ve iletişimin önemi üzerinde durdular.

Konuşmalardan sonra salonda bulunan dinleyiciler panelistlere merak ettikleri konularda sorular yöneltti.

Toplantı, farklı din temsilcileri ve katılımcıların hep birlikte fotoğraf çektirmesi ve ellerini üst üste koyarak dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajı vermeleri ile sona erdi.Cihan

Romanya'da terör olayları kınandı

Romanya'da terör olayları kınandı

Romanya'da terör olayları kınandı

Romanya'da terör olayları kınandı

Romanya'da terör olayları kınandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim