• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'ndan OTSO'ya ziyaret

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'ndan OTSO'ya ziyaret
Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke'yi...

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke'yi ziyaret etti.

Osmaniye'nin ve Organize Sanayi Bölgesi'nin ekonomik durumu hakkında bilgi veren OTSO Başkanı Teke, "Osmaniye'nin kırsal kalkınma desteklerinden daha fazla yararlanması için çalışıyoruz. Lojistik köy çalışmaları ve Osmaniye'de liman oluşturulması ve gerçekleştirilen lobi faaliyetleri için OTSO olarak ara çalışmalarda bulunuyoruz." dedi.

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay da odalarının 1995 yılında kurulduğunu belirterek, "Odamıza 12 bin 863 Türk firmasının kaydı bulunmaktadır. Balkanlar'daki en fazla Türk üyeye sahip oda konumundayız. Bükreş'te yer alan önemli 3 büstün sahibinden birinin Atatürk büstü meydanı ile diğerinin yine Türk olan Haydar Aliyev'e aittir. Romanya, Azerbaycan'ın bağımsızlığını Türkiye'den sonra tanıyan 2. ülkedir." diye konuştu.

Romanya'da tarıma verilen desteklerden, uluslararası konferanslardan ve Türk dünyası ile ilgili çalışmalara işaret eden Ataay, "DEİK- Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Komitesi Başkanı ve Dünya Türk İş Konseyi (DTIK) yönetim kurulu üyesi olarak da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kuruluna misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz, Osmaniye'den bir heyeti mutlaka Romanya'da görmek istiyoruz." diyerek, OTSO Yönetim Kurulu'nu Romanya'ya davet etti.

Ziyaretin akabinde, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke, Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay'a ziyaretlerinin anısına plaket takdiminde bulundu.

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'ndan OTSO'ya ziyaret

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'ndan OTSO'ya ziyaret

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim