• BIST 9548.09
  • Altın 2498.055
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5317
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Romanlar Gününde Teröre Tepki Mesajı

Romanlar Gününde Teröre Tepki Mesajı
Lapseki Şen Mahalle Roman Kültürleri Geliştirme ve Dayanışma Dernek Başkanı Ali Çalışır 14 Mart Türkiye Romanlar Günü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen...

Lapseki Şen Mahalle Roman Kültürleri Geliştirme ve Dayanışma Dernek Başkanı Ali Çalışır 14 Mart Türkiye Romanlar Günü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen menfur saldırıya tepki göstererek, "Roman camiası olarak terörü lanetliyoruz" dedi.

Lapseki Şen Mahalle Roman Kültürleri Geliştirme ve Dayanışma Dernek Başkanı Ali Çalışır 14 Mart Türkiye Romanlar Günü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen menfur saldırıya tepki göstererek "Roman camiası olarak terörü lanetliyoruz" dedi. "14 Mart Türkiye Romanlar Günü" nedeniyle Kocaeli'nde düzenlenen Roman Çalıştayı'na katılan Çalışır, Ankara Kızılay meydanında terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırıyı kınadı. Çalışır, "Ankara Kızılay'da meydana gelen hain saldırıda 34 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 19'u ağır 125 kişi de yaralandığını büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Bizler roman toplumu olarak ülkesine ve milletine bağlı, ayrılmaz bir bütün içerisinde bulunan vatandaşlar olarak asla terör saldırılarına prim vermeyeceğimizi bir kez daha söylemek durumundayız. Çanakkaleli olarak bu ruha daha çok ihtiyacımız olduğu zor günlerden geçiyoruz. İktidar ve muhalefet gözetmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Terör örgütünün hain saldırılarını lanetliyoruz. Allah bu Müslüman ülkemize barış ve sabır ihsan eylesin. Saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerken kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu ülke Romanıyla, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle kısacası her etnik kimliğiyle bir bütündür. Bu ülkemizi 2023 vizyonuna doğru ilerlerken kimse başını öne eğdiremeyecek. Tarihte buna kalkışanların sonunu açıp kitaplardan okusunlar" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim