• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Romanlar Futbol Takımı Kurup Sahaya İndi

Romanlar Futbol Takımı Kurup Sahaya İndi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Batı Karadeniz Romanlar Derneği, futbol kulübü kurdu.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Batı Karadeniz Romanlar Derneği, futbol kulübü kurdu. 2. Amatör kümede mücadele edecek olan Roman Spor kulübü oyuncuları sahaya çıkıp ilk antrenmanlarını yaptı.

Karadeniz Ereğli İlçesi'nde yaklaşık iki yıl önce kurulan ve Romanlara yönelik olarak birçok sosyal ve kültürel etkinliğe imza atan Batı Karadeniz Romanlar Derneği şimdide futbol kulübü kurdu. Roman Spor Kulübü olarak resmen kurulan futbol takımının renkleri siyah ve turuncu renklerden oluştu. Bu akşam ilk kez Beyçayırı Stadı'ndan antrenörleri ve kulüp yöneticileri ile sahaya çıkan futbolcular, 2. Amatör kümede şampiyon olup 1. Amatör kümeye yükselmeyi hedefliyor. 23 kişilik kadroda şu anda 8 Roman futbolcu yer alırken, ileri ki zamanlarda bu sayının artırılması hedefleniyor.

Takımın başında ilk kez yeşil sahaya çıkan Güven Kasapoğlu, Romanspor'u iyi yerlere getirmek için çaba göstereceklerini söyledi.

Karadeniz Ereğli İlçesi'nde uzun yıllar farklı kulüplerde futbol oynayan ve Roman Spor'un kaptanlığını üstlenen Cihan Alkan ise takımın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Romanların sadece ayakkabı boyacılığı ve müzisyenlik yapmayacağını dile getiren Roman Spor Kulübü Başkanı Kazım Adak ise en büyük hedeflerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi.

Başkan Adak gazetecilere yaptığı açıklamada, "Batı Karadeniz Romanlar Derneği olarak halkta oluşan sabit algıyı değiştirmek ve birlik beraberliği sağlamak istedik. Allah nasip etti ve bir takım kurduk, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan yeşil sahalara götürmek için... Bizim amacımız yalnız boyacılık ya da müzisyenlik değil, Romanlar bundan sonra sahada da olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Roman Spor futbolcuları dar alanda paslaşma ve düz koşu çalışması ile ilk antrenmanlarını da yaptı. Antrenman sonunda kulüp yöneticileri futbolculara tatlı ikram etti.

Romanlar Futbol Takımı Kurup Sahaya İndi

Romanlar Futbol Takımı Kurup Sahaya İndi

Romanlar Futbol Takımı Kurup Sahaya İndi

Romanlar Futbol Takımı Kurup Sahaya İndi

Romanlar Futbol Takımı Kurup Sahaya İndi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim