• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Roketin isabet ettiği apartman sakinleri konuştu

Roketin isabet ettiği apartman sakinleri konuştu
İzmir'de Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na düzenlenen roketatarlı saldırının ardından vatandaşlar, korku dolu anları anlattı.

İzmir'de Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na düzenlenen roketatarlı saldırının ardından vatandaşlar, korku dolu anları anlattı. Bölgede operasyonlar devam ederken havanın aydınlanmasıyla roketin isabet ettiği apartmanda oluşan hasar ortaya çıktı. O apartmanda oturan Halil Dereli, "Bir patlama sesi duyuldu. Hemen dışarıya attık kendimizi. Allahım vatanımızı muhafaza etsin, ordumuzu muhafaza etsin." dedi.

Karakolu karşıdan gören kayalık bir noktadan fırlatıldığı tahmin edilen roket, yandaki binanın duvarına çarparak infilak etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Roketin atıldığı değerlendirilen Nif Dağı eteklerinde, helikopter destekli arama tarama çalışması başlatıldı. İsabet ettiği dört katlı binanın bulunduğu sokakta güvenlik tedbiri alındı. İzmir Valisi Mustafa Toprak da olay yerine gidip incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi almıştı.

Saldırı üzerine bölgeye sevk edilen Özel Harekât ve Çevik Kuvvet timlerinin de yer aldığı ekip, dere yatakları ve mağaraları inceliyor. Kemalpaşa, Torbalı, Gaziemir, Çiğli ve Bornova ilçelerinin giriş çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında şüpheli arabalar aranıyor. Bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor.

15 yıldır Kemalpaşa'da oturduğunu ve ilk defa böyle bir olay duyduğunu söyleyen Metin Tekin, "Ben dışardaydım. Ses duyduk sadece. Sonradan haber aldık, jandarmaya roket atmışlar diye. Ses çok etkiliydi. Ben top atışı zannettim. Olayı lanetliyorum. Allah kahretsin." diye tepki gösterdi.

Esnaflık yapan ve o saatte dükkanda olduğunu söyleyen Güzel Işık ise, "Ses gelince dışarıya çıktım, dumanı gördüm. Askeriyenin hazırlık yaptığını zannettim. Bayağı bir "güm" diye ses geldi. Bence bilen biri diye şüpheleniyorum. Allah yardım etsin bizlere." dedi.

Berber Süleyman Uluhan, "Ben arkadaşı traş yapıyordum. İki sefer patlama sesi duyduk. Biz dedik, tüp mü ya da doğalgaz mı patladı diye. Bu zamana kadar böyle bir şey olmadı." diye konuştu.

Roketin geldiği apartmanın birinci katında oturan Dereli de, "Gürültüyü duyduk. Mutfaktaydık. Bir patlama sesi duyuldu. Hemen dışarıya attık kendimizi. Askeriyeden geldiğini zannettik. Daha sonra roket olduğunu öğrendik. Tüp patlaması sesi gibi vardı. Duvar delinmiş. Allahım vatanımızı muhafaza etsin, ordumuzu muhafaza etsin. Bunlar elbette ki yaptıklarının cezalarını bulacaklar." dedi.Cihan

Roketin isabet ettiği apartman sakinleri konuştu

Roketin isabet ettiği apartman sakinleri konuştu

Roketin isabet ettiği apartman sakinleri konuştu

Roketin isabet ettiği apartman sakinleri konuştu

Roketin isabet ettiği apartman sakinleri konuştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim