• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Robotik ortodonti ile sağlıklı gülüşler

Robotik ortodonti ile sağlıklı gülüşler
Yrd.Doç.Dr.Mustafa Ateş, robotik ortodonti ile sağlıklı gülüşlere sahip olunabileceğini belirtti.

Yrd.Doç.Dr.Mustafa Ateş, robotik ortodonti ile sağlıklı gülüşlere sahip olunabileceğini belirtti.

Sarıyer Ortodonti Diş Kliniğinden Yrd.Doç.Dr.Mustafa Ateş, SureSmile'nin ortodontistin yapmış olduğu tedavi planlamasına göre her hastaya özel tel bükümleri yapan robotik bir teknoloji olduğunu ifade ederek, "Dişlerinizin 3 boyutlu bir modeli, her açıdan değerlendirilmesine imkan sağlayacaktır. Ortodonti uzmanlarımız, modelinizi değerlendirdikten sonra, SureSmile bilgisayar simulasyonları en iyi tedavi planlamasını belirleyecektir. Size özel tedavi planlamasına nihai karar verildikten sonra, sahip olmak istediğiniz sağlıklı ve güzel gülümsemeyi yaratmak için, SureSmile her diş için en etkili hareketleri hesaplamaktadır. SureSmile, standart braketlerle yapılan tedavi sürecini yüzde 40 oranında azaltırken, daha az klinik ziyareti yapılmasını ve hasta konforunun artmasını sağlamaktadır." dedi.

Kısa Tedavi Süresi

SureSmile standart braketlerle yapılan tedavi sürecini yüzde 40 oranında azaltmak üzere bir teknoloji geliştirdiğini söyleyen Yrd.Doç.Dr.Mustafa Ateş, "Tel tedavisi, ortalama 2 yıl süren, uzun süreli bir tedavi şeklidir. SureSmile'ın sofistike 3 boyutlu görüntüleme sistemi, tedavi planlaması ve kişiye özel ark tellerinin bükülmesi ile konvansiyonel braketlere göre tedavi süresi kısaltılabilmektedir. Yüksek robot teknolojisi ile üretilen kişiye özel ark telleri, tedavi planını hassas diş hareketleri ile birleştiri. Yerleştirilen ark teli, dişlerinizi nereye hareket etmeleri gerekiyorsa, oraya doğru hızlı bir biçimde hareket ettirecektir. Kullanılan ark telleri, sizin vücut ısınızda etkin şekilde çalışan ve tedavi planına göre dişinizi hareket ettirecek şekilde kendi biçimine dişlerinizi uyduran "şekil hafızalı tellerdir'. Şekil hafızalı teller, tedavi süresini kısaltacak şekilde devamlı ve hafif kuvvetler uygulayarak dişlerinizi hareket ettirir" diye konuştu.

SureSmile, tedavi süresini kısaltmasına ek olarak, ihtiyaç olan tel değişim sayısını ve dolayısıyla hastanın ortodontist kliniğine gideceği seans sayısını da azalttığını ifade eden Yrd.Doç.Dr.Mustafa Ateş, "SureSmile sisteminin 3 boyutlu yazılımı sayesinde, ortodontist dişleri nasıl etkin bir şekilde seviyeleyebileceğini analiz edebilir. Bu yazılım ile spesifik olarak kişiye özel ark telleri dizayn edildiği için, gereksiz zaman kaybının önüne geçilmiş olunur. Tedavi süresi standart braketlere göre daha kısa olduğu için, hastanın ağız hijyeni de korunmuş olacaktır.

Ortodontik tedavi esnasında hastaların hissettiği hassasiyet ve acı, tel değişimleri arasındaki basınç değişimlerinden kaynaklanmaktadır. SureSmile kullanan hastalar tedavilerinde daha az tel değişimi yapıldığı için, daha az acı hissederler." Şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim