• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Robot Teknolojisi Yürüme Engellilerin Umudu Oldu

Robot Teknolojisi Yürüme Engellilerin Umudu Oldu
Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ünitesi'ne Robotik...

Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ünitesi'ne Robotik Yürüme Cihazı kazandırarak, yürüme engellilere umut oldu.

Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bünyesindeki hastaneleri fiziksel yatırımlarla geleceğe taşımanın yanı sıra sağlık teknolojisi yatırımlarıyla donatmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı yatırımıyla, Karacasu beldesinde bulunan İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ünitesi'ne yeni bir Robotik Yürüme Cihazı daha kazandıran Kamu Hastaneleri Birliği, hastanedeki robotik cihaz sayısını ikiye çıkardı. İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gönül Canpolat, yatırım hakkında yaptığı açıklamada, Merkez Ünite'ye kazandırılan Robotik Yürüme Cihazı ile yürüme engelli hastalara önemli bir sağlık hizmeti sunulduğunu söyledi.

"CİHAZ YÜRÜMEYE ENGEL OLAN NEDENİY BELİRLİYOR"

Robotik cihazın hastanın neden yürüyemediğini tespit edebildiğini belirten Gönül Canpolat, "Gelişmiş sağlık teknolojisi ile üretilen cihaz, yürüme yetisini kaybeden hastaların bacaklarını normal yürüme şeklinde hareket ettirirken, alıcı sistem ile de vücudun bu hareketlere verdiği cevabı değerlendirebiliyor. Cihaz bilgisayarında elde edilen grafikler ile hastanın neden yürüyemediği ve yürümenin hangi aşamasında sorun yaşadığı tespit edilebiliyor" diye konuştu.

"ROBOT, HASTANIN MORALİNİ ARTTIRIYOR"

Cihaz yardımıyla hastanın tedavi motivasyonunun da arttığının altını çizen Canpolat, "Robotik Yürüme Cihazının yürümede hastaya hangi oranda katkı vereceği belirlenerek, hastanın vücut ağırlığının belirli bir kısmı desteklenir. Sistem yardımı ile hastaların bilgisayar ekranında yürüdüğünü görmesi ve ekranda gösterilen belirli objeleri yakalamak için kalça hareketleri yönünü değiştirmeye çalışması, hem görsel hafızasını geliştirmekte, hem motivasyonunu arttırmaktadır" diye konuştu.

Canpolat açıklamalarının sonunda, hastanelerinin robotik rehabilitasyon ünitesinde daha çok inme, omurilik yaralanmalı hastalar ile multipl skleroz (MS) hastalarının programa alındıklarını söyledi.

Robot Teknolojisi Yürüme Engellilerin Umudu Oldu

Robot Teknolojisi Yürüme Engellilerin Umudu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim