• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Roboski'de hayatını kaybedenler anıldı

Roboski'de hayatını kaybedenler anıldı
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) köyünde, aralarında çocuklarında bulunduğu 34 vatandaşın hayatını kaybetmesinin 4. yıldönümününde...

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) köyünde, aralarında çocuklarında bulunduğu 34 vatandaşın hayatını kaybetmesinin 4. yıldönümününde anma programı düzenlendi. Anma etkinliğine, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde kaçakçılık yaptıkları esnada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombalaması sonucu 34 vatandaş hayatını kaybetti. Olayın üzerinden 4 yıl geçmesi nedeniyle HDP milletvekilileri Meral Danış Bektaş, Osman Baydemir, Erdal Ataş, Mehmet Ali Aslan ve Alican Önlü başta olmak üzere binlerce vatandaş Roboski'de toplandı.

Anma programında konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, şunları kaydetti: "Ey Allah'ım yetmedi mi? Bizler katlediliyoruz. Bugün de çocuklarımız, 3 aylık bebeklerimiz katlediliyor. Ama nasıl ki Allah'a inancım varsa, Kürt halkının da direnişiyle mücadelesiyle özgürlüğüne kavuşacaktır. 21. yüzyıl Kürt halkının özgürlüğünün yüzyılı olacak, mazlumların özgürlüğünün yüzyılı olacaktır. Ey Allah'ım sen bizlere ihaneti nasip etme. Onu nasip ettiğin gün emanetini bizden al ki halkımıza ihanet etmeyelim."

HDP Adana Milletvekili ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise olaydan sonra AK Parti'nin bombalamanın üstünü kapatmak için ailelere para teklif ettiğini öne sürdü. Beştaş, şöyle konuştu: "4 yıl önce bu coğrafyada büyük bir vahşete tanıklık ettik. AKP bu vahşeti ailelere para teklif ederek kapatmak istedi. Ancak Roboskililer onurlu bir direniş sergileyerek bu katliamın para meselesi olmadığını, bunun bir halkın özgürlük mücadelesi olduğunu gösterdi. Roboski'de her şey apaçık ortadayken hiçbir yargılama olmadı. Davanın üzerini kapatmak için açık olan her şeye rağmen yaptılar. Emir komuta zinciri içerisinde yapılan Roboski katliamına karşı büyük bir yüzsüzlük, hukuksuzluk ile bu katliamı halktan, Roboski'den gizlemeye çalışıyorlar. Bunu unutmasınlar. Roboski faillerini yargı önüne çıkarmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Roboski'nin katilleri bugün Cizre'de, Silopi'de, Sur'da, Nusaybin'de Dargeçit'te katliamlarına devam ediyorlar. Katiller aynı. Katliam politikalarını bugün de devam ettiriyorlar."

Yapılan konuşmalar sonrasında kalabalık, hayatını kaybeden 34 kişinin mezarına doğru yürüyüşe geçti.

Roboski'de hayatını kaybedenler anıldı

Roboski'de hayatını kaybedenler anıldı

Roboski'de hayatını kaybedenler anıldı

Roboski'de hayatını kaybedenler anıldı

Roboski'de hayatını kaybedenler anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim