• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Rizeliler Yörekent’e Hazırlanıyor

Rizeliler Yörekent’e Hazırlanıyor
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın, hemşeri derneklerine yönelik hayata geçirdiği Yörekent projesine hız veren Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma...

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın, hemşeri derneklerine yönelik hayata geçirdiği Yörekent projesine hız veren Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, düzenledikleri istişare toplantısında bir araya geldi.

Projenin detaylarını konuşan dernek üyelerini, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da yalnız bırakmadı.

Türkiye'ye örnek bir hemşehri derneği yapılanması içerisinde olduklarını söyleyen Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tahsin Kosif, "Samsun'daki Rizelilerin aynı çatı altında bulunabileceği nezih ve dikkat çeken bir projenin hazırlığı içerisindeyiz. İçerisinde sosyal donatıların tamamının bulunacağı projemizin çizimlerini tamamladık. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın örnek projelerinden birisi olan Yörekent projesi bu anlamda bize daha da güç verdi. Bu projenin parçası olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Başkan Taşçı'yı da böylesi önemli bir projeyi hemşeri dernekleriyle buluşturduğu ve geleneklerin, göreneklerin, örf ve adetlerin yaşatılmasına katkı verdiği için kutluyoruz" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Yörekent projesine hemşeri derneklerinin gösterdiği ilgi karşısında memnuniyet duyduklarını belirterek, "Yörekent projesi, Samsun'daki farklı memleketlerden vatandaşlarımızın oluşturduğu hemşeri dernekleri için hayata geçirilmiş, alanında önemli bir çalışmadır. İlçemiz içerisinde belirlediğimiz alanları tahsis ettiğimiz dernekler, bu alanlara kuracakları yapılar ile örf ve adetlerini yaşatma imkanı buluyor. Projeyi hayata geçirdiğimiz günden bugüne kadar çok sayıda dernekle protokol imzaladık. Atakum ilçesi, kültürel farklılıkların kardeşlik içerisinde yaşadığı bir kenttir. Samsun'da yaşayan Rizeliler de bu anlamda projemizin parçası oldu. Hazırladıkları projeyi son derece beğendim. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Hemşehri derneklerinin önemine dikkat çeken Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise Atakum Belediyesi'nin Yörekent projesinden övgüyle bahsederek, "Vatandaşlarımız kendi öz kültürlerini hemşehri derneklerinde yaşıyor, yaşatıyor. Bu kapsamda hemşehri derneklerini önemsiyoruz. Atakum Belediyesi de bu noktada önemli bir proje ile büyük fırsat sunuyor. Başkan Taşçı'yı bu ileri görüşlü yaklaşımından dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Yalı Kafe'de düzenlenen toplantıya farklı meslek gruplarından çok sayıda Rizeli katıldı. Rizeliler, Samsun'da yaşamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ve Samsun'u çok sevdiklerini yineleyerek, "Samsun vatanımız, Rize toprağımız. Toprağımızın geleneklerini, göreneklerini Samsun'da yaşatmak adına önemli bir fırsata sahip olduk" diye konuşarak Başkan Taşçı'ya teşekkür etti.

Rizeliler Yörekent’e Hazırlanıyor

Rizeliler Yörekent’e Hazırlanıyor

Rizeliler Yörekent’e Hazırlanıyor

Rizeliler Yörekent’e Hazırlanıyor

Rizeliler Yörekent’e Hazırlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim