• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Rize’de Kar İle Mücadele Nöbeti Başladı

Rize’de Kar İle Mücadele Nöbeti Başladı
Rize Belediyesi tüm yurtta olduğu gibi Rize genelinde de yoğun şekilde etkili olması beklenen kar yağışını sorunsuz bir şekilde atlatabilmek için tüm...

Rize Belediyesi tüm yurtta olduğu gibi Rize genelinde de yoğun şekilde etkili olması beklenen kar yağışını sorunsuz bir şekilde atlatabilmek için tüm imkanlarını seferber etti.

"Afet Koordinasyon ve Görüntüleme Merkezi" bünyesinde Kriz masası kurularak görev dağılımı yapıldı. Rize Belediyesi Hizmet binasında oluşturulan "Afet Koordinasyon Merkezi" Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın yönetiminde toplandı. Kar yağışının kameralar eşliğinde takip edilebileceği "Afet Koordinasyon Merkezi" nde karla mücadele çalışmaları için hazırlıklar başlatıldı. Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim Müdürleri'nin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda şehirde karla mücadele ilgili acil eylem planları değerlendirildi.

Etkili olması beklenen kar yağışı sebebi ile Rize Belediyesi karla mücadele çalışmaları kapsamında ilk olarak Hastaneler, İtfaiye, Emniyet Binası, Valilik, Belediye ve Adliye gibi kilit durumdaki resmi kurumların yolları ve şehir merkezinde bulunan ana yolların açık tutulmasına özen gösterilecek. Kendi bünyesinde oluşturmuş olduğu kar ekibi sayesinde iş makineleri aracılığı ve 24 saat nöbet sistemi uygulaması ile diyaliz hastalarının olduğu mahalle yollarını her zaman açık ve işlevsel halde tutacak. Hastane yokuşu, Ziraat yokuşu, Çeşme caddesi gibi dik yokuşlu yolların tuzlama işlemi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yoğun kar yağışı uyarısı nedeni ile Rize Belediyesi olarak önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Bu bağlamda belediye olarak iş planlamasını yapmış olup, tüm mahallelerimizin yollarını da azami şekilde açıkta tutmak için iş makinelerimizi belirlediğimiz noktalarda hazırda tutacağız. Kar yağışı etkili olduğu sürece makinelerimiz sürekli karla mücadele edecek vaziyette olacak. Birinci öncelik ana yollar olacak. Mahallelerimize ve şehir merkezine bağlı yan yollar ikinci öncelik olarak açılacaktır" dedi.

Başkan Kasap, "Hastalarımızın zorluk çekmemeleri için gerekli bütün tedbirleri alma noktadayız. Sağlık İl Müdürlüğü'yle koordineli çalıştığımız için özellikle hastası olan evlerimizin 112'yi aramalarını önemsiyoruz. Biz zaten Sağlık İl Müdürlüğü'yle sürekli diyalog içerisinde olacağız. İlgili hastamızın yolu kapalıysa yolunu açmak için gerekli tedbirleri almış olacağız. Vatandaşlarımızın asılsız ihbarlardan kaçınmasını ve bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın ihbar ve yardım taleplerini belediyemizin 444 50 53 numaralı hattına yapmalarını öneriyoruz"şeklinde konuştu.

Açıklamasında araç sahiplerinin Kar lastiği ve zincir bulundurmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Kasap, "Ekiplerimiz tarafından şehir merkezinde iş makineleri ile yapılacak olan kar temizleme çalışmalarında özellikle Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi güzergahı üzerinde park halinde bulunan araçların, akşam saatlerinden itibaren yapılacak olan çalışmalarda zarar görmemeleri için cadde kenarlarında sabit park yapmamaları gerekmektedir. Cadde kenarlarında sabit park yapan araçlar kaldırılacak olup, vatandaşımızın mağdur olmaması için hassasiyet göstermesi önemle rica olunur. Sizlerin duyarlı oluşu aynı zamanda Rize Belediyesi ekiplerinin kar temizleme çalışmalarının daha hızlı bir şekilde ilerlemesine vesile olacaktır" diye konuştu.

Rize’de Kar İle Mücadele Nöbeti Başladı

Rize’de Kar İle Mücadele Nöbeti Başladı

Rize’de Kar İle Mücadele Nöbeti Başladı

Rize’de Kar İle Mücadele Nöbeti Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim