• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Rize’de 750 yatalak hastanın karyola ihtiyacı karşılandı

Rize’de 750 yatalak hastanın karyola ihtiyacı karşılandı
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, evde sağlık hizmetleri uygulamaları kapsamında hastalara tıbbi hizmetin yanında ihtiyaç duyulan cihaz ve malzemelerin...

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, evde sağlık hizmetleri uygulamaları kapsamında hastalara tıbbi hizmetin yanında ihtiyaç duyulan cihaz ve malzemelerin karşılanması konusunda da destek verdiklerini söyledi.

Sağlık hizmetinin yanında hastaların en çok ihtiyaç duyduğu malzemenin ayarlanabilir hasta karyolaları olduğunu belirten Tepe, "Bu karyolalar yatağa bağımlı hastaların yatak yaralarının önlenmesinden beslenme durumunda rahat ettirilmesine kadar birçok kolaylık sağlamaktadır. Şuana kadar 750 yatalak hastanın karyola ihtiyacı karşılanmıştır" dedi.

Tepe, taşınan hastanelerden kalan karyolalar ile hayırseverlerden alınan tüm karyolaların dağıtıldığını kaydederek, "Ancak hasta ve hasta yakınlarımızdan çok yoğun bir talep var. Halen 750 hasta karyolasını dağıtmamıza rağmen sırada bekleyen 50 hastamız daha var. Her geçen gün de bu sayıda artmaktadır. Onlar yaşamlarının geri kalan kısmını yatakta geçirecekler, bizden bekledikleri mucize değil yalnızca bedenlerinin rahat etmesini sağlayacak bir karyoladır. Bu uygulamamıza destek amacıyla ilimizde hayırsever vatandaşlarımızı ve özel kuruluşlarımızı destek olmaya davet ediyoruz. Verilen karyolalar hasta iyileşince veya vefat edince geri alınıp, sırada bekleyen yatalak hastalarımıza teslim edilmekte, böylece karyolaların çürüyene kadar hizmet vermesi sağlanmaktadır" diye konuştu.

Tepe, "Özellikle hayırsever iş adamlarımızdan böylesine rağbet gören bir alanda ihtiyacı karşılamak üzere ortalama maliyeti bin lira olan bu hasta karyolalarından müdürlüğümüze bağışlanmasını önemle istiyoruz. Bağışta bulunan hayırseverlerimiz eğer arzu ederlerse isimleri karyolalara yazılabilecektir. Ayrıca bugüne kadar bağışta bulunan hayırseverlerimize de tüm hastalarımız adına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim