• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Rıza Sarraf, Çağlayan'a rüşveti Bank Asya üzerinden yollamış!

Rıza Sarraf, Çağlayan'a rüşveti Bank Asya üzerinden yollamış!
Meclis’e gönderilen fezlekelerde Rıza Sarraf’ın, Zafer Çağlayan’ın kardeşine gönderdiği 2 milyon 465 bin liralık rüşvetin belgesi de yer alıyor.

AKP’li dört eski Bakan’la ilgili Soruşturma Komisyonu’na gönderilen 11 klasörden oluşan fezlekelerde Rıza Sarraf’ın, eski Bakanlardan Zafer Çağlayan’ın kardeşi Mehmet Şenol Çağlayan’a banka aracılığıyla gönderdiği 2 milyon 465 bin lira tutarındaki rüşvetin belgesi ortaya çıktı. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının kilit ismi olan İran asıllı işadamı Sarraf parayı AKP’nin bugün Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle operasyona tabi tuttuğu Bank Asya aracılığıyla gönderildi.

Birgün gazetesinden Sebahat Karakoyun'un haberine göre; AKP’nin soruşturma komisyonu kurulmasına rağmen iki aydır türlü bahanelerle üyelerden kaçırdığı ve nihayet incelemeye açılan dört eski Bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarına ilişkin dosyalarda yer alan “rüşvet” belgeleri birbiri ardına gündeme gelmeye başladı. Eski Bakan Zafer Çağlayan’a, Rıza Sarraf ve adamlarınca kamuoyuna yansıyan 700 bin liralık saatin dışında, değeri 60 bin dolarla 600 bin avro arasında değişen dört saat ile 4 milyon 360 bin liralık pırlanta verildiği iddiasına ilişkin belgelerin dışında şimdi de “banka aracılığıyla rüşvet verildiği” iddiası gündeme geldi.

RÜŞVET TÜM AÇIKLIĞIYLA ORTADA

CHP’nin savcı kökenli milletvekillerinden, önerge sahibi olduğu için komisyonda görev alamayan Ali Özgündüz, sürecin başından beri yakından izlediği yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma dosyasında yer alan ve TBMM’ye gönderilen 11 klasörde de bulunduğu belirtilen belgelerin “rüşveti” tüm açıklığıyla ortaya koyduğunu bildirdi. Özgündüz, dosyada, mahkeme kararıyla Rıza Sarraf’ın elektronik postasından alınan bir belgenin, Çağlayan’a kardeşi aracılığıyla ödenen 2 milyon 465 bin lira tutarındaki rüşveti ortaya koyduğunu açıkladı.

BANK ASYA ARACILIĞIYLA

Ali Özgündüz, dosyada yer alan belgeye göre, Çağlayan’ın kardeşi Mehmet Şenol Çağlayan’a 31 Ekim 2012 tarihinde Bank Asya aracılığıyla 2 milyon 465 bin lira gönderildiğini belirtti. Çağlayan’a ve oğluna Sarraf’ın adamlarınca “nakit ya da saat, pırlanta” olarak rüşvet verildiğinin bilindiğini ve bunların dosyada da yer aldığını kaydeden Özgündüz , “banka aracılığıyla rüşvetin” de belgelendiğini kaydetti. Özgündüz, rüşvetin AKP’nin Cemaat’le kavgasının ardından operasyonla “bitirmeye çalıştığı” Bank Asya aracılığıyla gönderildiğine dikkati çekti.

HESAP VERECEKLER

“O kadar pervasızlar ki rüşveti banka aracılığıyla göndermişler” diyen Özgündüz, şunları söyledi: “Soruşturma Komisyonu, çalışmaya başladığında Mehmet Şenol Çağlayan ne iş yapıyor, nasıl bir ticari faaliyet karşılığında kendisine banka aracılığıyla bu ödeme yapılıyor, bunu açıklamak zorunda kalacak. Banka kayıtlarına girmiş bu paranın dekontu ortaya çıkacak. Bütün bu deliller ortadayken AKP’nin gücü soruşturmayı kapatmaya yetmeyecek. Komisyon üyelerinin hepsi AKP’li bile olsa bunu kapatamazlar. Rüşvet, hırsızlık bütün bu pislikler engellemeye çalışanların üzerine de bulaşır. Aklanma yeri komisyon değil, Yüce Divan. Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi’nde hesap verecekler. Bütün iddiaların delilleri mevcut dosyada. Mahkeme kararıyla yapılan dinlemeler, izlemeler, teknik takiple elde edilen deliller. Bunları karartmaya güçleri yetmez.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim