• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Rıza Çalımbay Trabzonspor'da

Rıza Çalımbay Trabzonspor'da
Teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, Rıza Çalımbay ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, Rıza Çalımbay ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

İstanbul'da dün kulüp asbaşkanı Ahmet Çubukçu ve genel sekreter Gençağa Meriç ile görüşerek prensipte anlaşmaya varan ve sabah saatlerinde Trabzon'a gelen Çalımbay için Medical Park Stadı'nda imza töreni düzenlendi.

İmza töreninde kulüp genel sekreteri Gençağa Meriç ile kulüp yönetim kurulu üyesi Ali Rıza Egemen ve teknik direktör Rıza Çalımbay, yer aldı.

Meriç, imza töreninde yaptığı konuşmada, pazartesi günü yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını ve Ersun Yanal ile yolları ayırma kararı aldıklarını belirterek, "Sonrasında yönetim kurulu olarak görüşmeler yaptık ve teknik direktörlüğü, kişiliği ile bizim için ön plana çıkan Rıza hocamızla çalışma kararı aldık. Bugün buraya gelip imzaları attık. Hocamızla başarılı günler yaşayacağımıza inandığımız için bu kararı aldık. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Başkan Muharrem Usta'nın özel işleri nedeniyle imza törenine gelemediğini anlatan Meriç, şöyle devam etti:

"Başkanımızın aylar önceden planlanan kendi özel işleriyle ilgili yurt dışı seyahatleri vardı. Sürekli, başkanımızla temas halindeydik. Başkanımız da Rıza hocamızla sürekli diyalog içerisindeydi. Başkanımız yönetimin aldığı karardan memnun, istekli. Hocamıza da güveniyor. Ersun Yanal ile görüştük, yönetim kurulunda da görüştük ve ayrılma kararı verdik. Başkanımız da geldikten sonra Ersun Yanal ile yüz yüze görüşecek. Onla ilgili sorun olacağını tahmin etmiyorum. Ersun hocanın anormal bir talebi yok. Tazminat gibi herhangi bir talebi yok. Başkanımızla görüşmek istedi. Yönetimin aldığı kararı kendisine tebliğ ettik ve bu şekilde ayrılık kararı verdik."

Egemen: Hocamıza güveniyoruz

Kulüp yönetim kurulu üyesi Ali Rıza Egemen ise "Yaklaşık 1 aydır Trabzon'da hava durumu çok yağmurlu, kapalı. Ben bu sabah uyandığımda güneş açmış, çok güzel bir Trabzon baharı gördüm. Hocamızla beraber yeni bir bahar açacağına inanıyoruz, güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalımbay'ın açıklamaları

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor gibi büyük bir camiaya geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Hedefleri olan bir camiaya geldiğini belirten Çalımbay, "Ekibime ve futbolcu arkadaşlarıma çok güveniyorum. Çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bizim için sıkıntı olan göreve arada gelmemiz, kısa bir dönemin olması. 2 gün sonra maç oynayacağız. Geçmişte de böyle takımlarda çalıştım. Zaman sıkıntısını atlatıp Trabzonspor'u layık olduğu yere getirmek için gayret sarf edeceğiz." diye konuştu.

"Kritik maçlar oynayacağız, bu maçların telafisi yok"

Çalımbay, taraftarlardan destek isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taraftarlar, son zamanlarda ne kadar üzülse de takımın yanında olması lazım. En büyük güç o. Futbol oynadığım dönemlerde bordo-mavili taraftarların takımlarına nasıl destek olduklarına şahit oluyordum. Her zaman 12. adam derler ancak taraftar 1. adamdır. Futbolcu arkadaşların geçmişe değil, önüne bakması lazım. Kritik maçlar oynayacağız, bu maçların telafisi yok. Yönetim, futbolcu, arkadaşlar, teknik heyet bir arada kenetlenmeliyiz.  İşimize bugünden itibaren başlayacağız."

"Şenol hocamı çok severim"

Çalımbay, Trabzonspor'da Beşiktaş'ın, Beşiktaş'ta da Trabzonspor'un eski teknik direktörünün görev yapmasına ilişkin sorulan bir soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesi bu. Trabzon'da çok güzel günler, şampiyonluklar yaşadık. Taraftarların coşkusunu hiçbir şeyini unutmam. Burası futbol kenti. Şenol hocamı çok severim. Antalyaspor'daki görevimi bıraktığım gün ilk beni arayan Şenol hoca oldu. Hem Avrupa hem ligde gayet iyi gidiyor. Zaman zaman bazı aksaklıklar yaşanacak. Yüksek bir tempo, her yerde varlar. Mükemmel grafik çiziyor. İnşallah biz de aynısını yapmak için gayret göstereceğiz. Burada iyi şeylerin olmaması için bir neden yok."

Çalımbay'ın yardımcıları

Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yardımcıları belli oldu.

Çalımbay'ın ekibinde Kerem Atılmaz, Mehmet Bülent Albayrak, Kenan Oktay, Mustafa Cengiz Birgen, Ayhan Tenbeloğlu, Burhan Kılıç ve Servet Çetin yer alacak. Çalımbay, ayrıca başkan Muharrem Usta ile görüştükten sonra teknik ekibine Trabzonlu bir ismi de dahil edecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim