• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Rixos Thermal Eskişehir Misafirlerine Check-up Hediye Edecek

Rixos Thermal Eskişehir Misafirlerine Check-up Hediye Edecek
Odunpazarı Turizm İşletmeleri ve Otelleri Derneği (ESOD), Başkanı ve Rixos Thermal Genel Müdürü Kerem Canarslanlar, Eskişehir'de bulunan hastanelerle işbirliği...

Odunpazarı Turizm İşletmeleri ve Otelleri Derneği (ESOD), Başkanı ve Rixos Thermal Genel Müdürü Kerem Canarslanlar, Eskişehir'de bulunan hastanelerle işbirliği yaparak, termali kullanan misafirlerine check-up hediye edeceklerini söyledi.

Odunpazarı bölgesi ve Rixos Thermal Otel hakkında ve planlanan projeler hakkında konuşan Kerem Canarslanlar, Odunpazarı'nın otelcilik ve işletme anlamında gelişmesi için ESOD'u kurduklarını belirtti. Eskişehir'in sağlık turizmi anlamında ciddi potansiyele sahip olduğunu ifade eden Canarslanlar, "Özel iyi hastanelerimiz var. Bu hastanelerin bazılarıyla işbirliğimiz var, olmayan hastanelerimiz ile de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yurtdışından hastalar da gelmeye başladı. Bunlar Eskişehir için önemli adımlar. Bu anlamda ESOD da çok önemli. Gelen misafirlere Odunpazarı bölgesi ve işletmeleri en iyi şekilde tanıtılmalıdır" dedi.

"YILDA 10 MİLYON KİŞİ KAPLICALARA ŞİFA BULMAYA GİDİYOR"

Türkiye'de yılda en az 10 milyon vatandaşın kaplıcalara şifa bulmaya gittiğine dikkat çeken Kerem Canarslanlar, konuşmasının bir bölümünde termal hakkında şunları söyledi:

"Tıpta'termomineral sular" olarak adlandırılan termal suyun kaplıcada kullanılabilmesi için, o suyun yeraltından çıkan doğal termal su olması, litresinde en az 1 gram mineral bulunması ve sıcaklığının 20 derece üzerinde olması gerekmektedir. Uzmanlar, hem müzmin bir rahatsızlığı olan, hem de sağlıklı herkesin hastalık durumlarında tedaviyi güçlendirmek için yılda bir kez kaplıca kürü almasını önermektedirler. Kaplıca kürlerinin saç ekimi, implant gibi tedaviler ile birleşmesi çok önemli. Termal suyun içerisindeki mineralizasyon yapısı hücrelerin yenilenmesi için çok önemli. İnsanların ruhsal ve bedensel olarak sağlıklarına kavuşabilmesi için tamamlayıcı bir tedavi diyebiliriz. Bu kürler doktor gözetiminde alınmazsa ciddi sıkıntılara yol açabilir. Belli bir zaman dilimi içerisinde termal su kullanılması öneriliyor. Biz de zaten misafirlerimizi bu konularda uyarıyoruz. Su sıcaklığı 38-40 derece arasında değiştiği için termal alanda 25 dakikadan fazla kalınmaması gerekiyor. Her insanın zaten kullanması gereken bir su ama bunun zamanını iyi ayarlamak gerekiyor."

"AVRUPA'DA GENÇLER TERMAL KONUSUNDA DAHA BİLİNÇLİ"

Avrupa'da gençlerin termal konusunda daha bilinçli olduğuna dikkat çeken Rixos Thermal Genel Müdürü Canarslanlar, "7'den 70'e herkes kullanmalı. Hepimiz yoğun ve stres altında çalışan insanlarız. İşimizi, zamanımızı, hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz bu yüzden hepimizin buna ihtiyacı var. Termal alanda bir saat vakit geçirmek ruhsal ve bedensel olarak çok rahatlatıyor. Avrupa'da genç kesim bu konuda daha bilinçli. Gençler termal turizm anlamında Türkiye'ye çok rağbet gösteriyorlar. Hem yaz hem kış mevsiminde tercih edilebilir. Bu da büyük bir avantaj. Bizde yeni sezonda kapalı havuzumuzu da termal bir havuza dönüştüreceğiz. İnsanlar geldikleri zaman daha geniş ve ferah bir ortamda termal suyu kullanmak istiyor. Dolayısıyla yatırımlarımızı ve teknik alt yapılarımızı hazırlamaya başladık. Markamızın ciddi anlamda bir bilinirliği var. Bu bilinirlik içerisinde Eskişehir'deki tesisimizin termal olgusunun iyi işlenmesi gerekiyor. Bu da sağlık turizminden geçiyor. Eskişehir'deki en iyi hastanelerle işbirliği içerisindeyiz. Yakın zamanda gelen her misafirimize tesise girmeden önce check-up hediye edeceğiz. Misafirimiz gerekli sağlık kontrollerinden geçtikten sonra, nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz. Yakın zamanda bu uygulama devreye girecek. Bu bizi diğer termal otellerden ayıran en önemli özelliktir. Bunun dışında detox, yoga, pilates ve zindelik kamplarımız başladı. Vatandaşlarımız her zaman sağlıklarını ön planda tutsunlar" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim