• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Rıfat Kadri Kılınç’ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Rıfat Kadri Kılınç’ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı
Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kılınç, mesajında, Hazreti Peygamber efendimizin hayatında kesitler anlatarak, güzel ahlakın örneği, barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısı Peygamber efendimizin hayatının daha iyi öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

Yüce Allah'ın ve bütün Müslüman aleminin sevgilisi Hz. Muhammed'i bu anlamlı günde anmak ve onun bütün güzelliklerini mümin kardeşlerimizle paylaşmanın büyük bir onur olduğunu vurgulayan Kılınç, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Şiddet, terör olaylarının her geçen gün arttığı, masum çocukların acımasızca öldürüldüğü, savaşlar yüzünden halkların zulümlere reva olduğu günümüzde insanlığın peygamberimizi tanımaya, O'nun mesajını doğru kavramaya her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bugün dünyanın neresine baksanız zulmü, bebeklerin, çocukların öldürüldüğünü, masum insanların kanının oluk oluk aktığını görüyorsunuz. Yakınımızda bile dinmek bilmeyen ve sürekli bölgesel olarak sıçramaya devam eden, buna rağmen tüm dünyanın da sessiz kalmakta ısrar ettiği bir savaş var".

O'NUN GÜZEL AHLAKI, MODERN ZAMANIN HASTALIĞINA DERMAN OLACAKTIR

Kılınç, adalet içinde kardeşçe paylaşma, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla öne çıktığı günümüzde efendimizin doğru anlamanın önemli olduğunu dile getirdi. "Zulme uğramamak ve zulmü yapanlarda olmamak için sevgili Peygamberimizi iyi tanımalı ve tanıtmalıyız" diyen Başkan Kılınç, şunları kaydetti: "O'nun güzel ahlakı, herkesi kucaklayan sevgisi bugün, herkesi "ötekileştirmeye" çalışan modern zamanın hastalığına derman olacaktır. Ötekini kabullenme ve onunla beraber yaşayan, kendi hayatı için diğerinin yaşam hakkını elinden almayan, hukuka ve ahlaka riayet ederek birlikte yaşamayı başarabilen toplumların inşasının yolu efendimizden, O'nun barış, huzur ve kardeşlik yolundan geçmektedir. Özellikle gençlerimizin O'nu doğru tanımaları, yaşamaları, ahlakını özümsemeleri, yeniden huzur ve barışı tesis edicileri olmalarını, gönülleri şefkatle, merhametle ıslah ederken, şehirleri de huzur ve barış şehirlerine dönüştürmelerini sağlayacaktır. Tıpkı ecdadımızın daha önce yaptığı gibi. Bu duygu ve düşüncelerle, bu güzel günlerin getirdiği maneviyatın, hissiyatın, huzurun ülkemize, gönül coğrafyamıza, tüm dünyaya ve insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini yürekten diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim