• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Reza Zarrab'ın Tutuklanmasının Ardından Zencani, İstanbul'daki Şirketi Tasfiye Etti

Reza Zarrab'ın Tutuklanmasının Ardından Zencani, İstanbul'daki Şirketi Tasfiye Etti
İran'da idam cezası alan Babek Zencani'nin İstanbul'daki şirketi için tasfiye kararı alındığı ortaya çıktı. Karar Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasından iki gün sonraya denk geldi.

Zencani'nin Kont Group ve Kozmetik Sanayi Dış Ticaret Limited şirketi 20 Eylül 2007'de kuruldu. Şirketin yönetiminde daha önce Babek Zencani ve Merve Doğruyol bulunuyordu. Zencani'nin İran'da tutuklanmasından bir süre sonra, İstanbul'daki şirketin de yönetimimi değişmişti.

Geçtiğimiz kasım ayında Ticaret Sicil Gazetesi'ne de yansıyan değişiklikle, 6 milyon lira sermayeli şirketin 5 milyon 998 bin lirası Alpaslan Bayınd Ulucutsoy'a kalan kısım ise Soraya Asadi'ye ait oldu.

ÜÇ KEZ İLAN EDECEK

23 Mart günü ise bu şirket için tasfiye kararı alındı ve İstanbul Ticaret Odası'na bildirildi. Yasal olarak tasfiye sürecine giren şirket herhangi bir iş veya işlem yapamayacak. Şirket, aldığı tasfiye kararını da ilan edecek. Alacaklılara hitaben yapılacak ilan üç ayrı kez, ticaret sicil gazetesinde yayımlanacak.

MERKEZİNİ TAŞIMIŞTI

Daha önce İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde (İDTM) adresi bulunan Kont Group Kozmetik, geçtiğimiz yıl ocak ayında Beşiktaş'a taşınmıştı. Zencani'nin kontrolünde olduğu bilinen Maks Ambalaj ve Kutu San. Tic. A.Ş isimli şirketin ise faaliyetine devam ettiği anlaşıldı. Nisan 2013'te kurulan şirketin yönetiminde bir tek Ümit Enver Erden bulunuyor. Hürriyet Dünyası'nın telefonla ulaştığı Erden, hisse devri yaptığını şirket ile ilgisinin kalmadığını savundu. Erden, bir dönem mali sakıntı yaşadığı için bu şirketin yönetimine girdiğini söyledi. Erden, söz konusu işlemleri Zencani'nin avukatlarının yaptığını söyledi. Erden, kendisinde görünen hisseleri Merve Doğruyol'a aktardığını söyledi.

İKİ GÜN SONRA

Zencani'nin İstanbul'daki şirketi için alınan tasfiye kararı, işadamı Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasından iki gün sonraya denk geldiği anlaşıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim