• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Reza Zarrab'ı Mafya Babalarının Avukatı Savunacak

Reza Zarrab'ı Mafya Babalarının Avukatı Savunacak
FBI tarafından tutuklanan iş adamı Zarrab, New York'a nakledilmek üzere otobüs ile yola çıkarıldı. Zarrab'ı mafya üyeleri ve yıldızların avukatlığını yapan Brafman savunacak.

ABD'nin Miami kenti havalimanından, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanan İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab (Rıza Sarraf) Miami Federal Cezaevi'nden çıkarılarak davasının görüleceği New York'a nakledilmek üzere cezaevi otobüsü ile yola çıkarıldı. Zarrab'ı 'yıldızların avukatı' olarak ünlenen Benjamin Brafman savunacak.

8 SAATLİK YOLCULUK SONRASI İLK DURAK

Amerikan Federal Güvenlik Birimi'ne ait özel cezaevi otobüsü ile aktarmalı olarak New York'a nakledilecek olan Zarrab'ın ilk durağı Tallahassee oldu. Zarrab, beraberinde başka tutuklularla birlikte Miami şehrindeki cezaevinden çıkarılıp, 8 saat otobüs yolculuğundan sonra geceyi yine Florida eyaletindeki Tallahassee şehri federal cezaevinde geçirdi.

YOLCULUK TOPLAMDA 2 HAFTA SÜRECEK

Miami ve New York arasındaki mesafe ise otomobille hiç durmadan 24 saat sürüyor. Zarrab'ın ise günde en fazla 8 saat yol kat etmesi bekleniyor. Ayrıca Zarrab, kalacağı her cezaevi sonrasında başka bir otobüs beklemek zorunda. Böylece Zarrab'ın New York'taki Manhattan Federal Cezaevi'ne nakledilene kadar en az 2-3 cezaevinde kalması ve toplamda yolculuğun 2 hafta sürmesi bekleniyor.

Reza Zarrab hakkındaki iddianame dosyasını hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara'nın ofisinin Basın Sözcüsü James Margolin önceki gün, Zarrab'ın naklinin Amerikan Federal Güvenlik birimi tarafından otobüsle gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

MAFYA BABALARININ AVUKATI SAVUNACAK

Mafya üyeleri ve ünlülerin avukatlığını yapan Benjamin Brafman (67) New York'ta Reza Zarrab'ı savunacak. 2011'de cinsel taciz iddiasıyla tutuklanan IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın da avukatlığını yapan Brafman, Güney New York Eyalet Mahkemesi'ne dilekçe vererek davaya ismini yazdırdı.

BRAFMAN'IN YILDIZI NASIL PARLADI

Ceza avukatı olan Brafman, ilk kez, hip-hop yıldızı Sean Combs'un, silah taşıma, rüşvet ve saldırı iddialarıyla yargılandığı davadan beraat etmesini sağlayınca ünlendi.

Brafman, rap yıldızı Jay-Z'yi de hapisten kurtardı. Jay-z, Aralık 1999'da bir gece kulübünde yapımcı Lance Rivera'ya bıçakla saldırdığı için açılan davadan üç yıl şartlı tahliyeyle kurtuldu.

Brafman'ın savunduğu yıldızlar arasında kuşkusuz en ünlü olanı, pop'un kralı Michael Jackson'dı. Jackson, Brafman ve diğer avukatı Mark Geragos sayesinde, çocukları cinsel olarak taciz ettiği iddiasıyla açılan davadan 2004'te beraat etti.

"ŞIK BİR MANİPÜLATÖR"

New York Times, 2004'te yayımladığı bir makalede, Brafman için kurnaz ve kararlı bir taktikçi diye yazmıştı. Brafman'ı "şık bir manipülatör" olarak niteleyen gazete, Brafman'ın jüriyi etkileme konusunda inanılmaz bir yeteneği olduğunu kaydetmişti. Gazete aynı yazıda, Brafman için "özür dilemeyen, agresif ve kendini beğenmiş" ifadelerini kullanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim