• BIST 9548.09
  • Altın 2492.639
  • Dolar 32.5114
  • Euro 34.551
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Reza Zarrab 10 milyonun peşine düştü

Reza Zarrab 10 milyonun peşine düştü
17 Aralık'ta düzenlenen operasyonda ele geçirilen rüşvet listesine ait olduğu iddia edilen yeni ses kaydı internete düştü.

17 Aralık operasyonunda Reza Zarrab'ın bilgisayarında ele geçirildiği iddia edilen rüşvet listesinin yeni ses kaydı internete düştü. Kısa sürede onbinlerce kişinin dinlediği ses kaydı Reza Zarrab ile rüşvete aracılık ettiği belirtilen Abdullah Happani arasında geçtiği iddia ediliyor. Zarrab, Happani'ye rüşvet verilen bir bakanın, kendisine 10 milyon Euro eksik para verildiğini söylüyor.

Ses kayıtları haftasonu da hız kesmedi. Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen iki ses kaydının ardından servis edilen kayıtta, 17 Aralık operasyonu sonrası tutuklanan; ancak daha sonra serbest bırakılan Reza Zarrab'ın rüşvete aracılık ettiği iddia edilen Abdullah Happani arasındaki telefon konuşması yer alıyor. İddialara göre ses kaydında Reza Zarrab, çalışanı Abdullah Happani'ye telefonda rüşvet aldığı iddia edilen bakanın 10 milyon Euro gibi bir miktarı almadığını söyleyerek, itiraz ettiğini aktarıyor.

BAKANA EKSİK RÜŞVET GİTTİ İDDİASI

Yaklaşık 4 dakikalık telefon görüşmesinde Zarrab, bakanın kendisine itiraz ettiğini ve verilen listedeki 10 milyon Euro'nun gönderilmediğini söylüyor. Bunun üzerine Abdullah Happani itiraz ediyor ve böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını, kayıtların incelenebileceğini anlatıyor.

KAMERA KAYITLARI VAR

Telefon görüşmesinde dikkat çeken bir başka şey ise Abdullah Happani'nin kamera kayıtlarıyla ilgili söyledikleri oldu. İddialara göre Happani, Zarrab'a bakana gidecek paraların tamamının önce kendisine geldiğini ve hazırlanarak gönderildiğini söylüyor. Güvenlik kamera kayıtlarının incelenebileceğini söyleyen Happani, bu sayede kasadan kaç adet para çıkışı yapıldığını ve miktarının da tespit edilebileceğini anlatıyor.

LİSTE YAYINLANDI

Bu arada yayınlanan kayıtta, polis orerasyonunda Reza Zarrab'ın bilgisayarında ele geçirildiği iddia edilen liste de yayınlandı. Rüşvet listesi olduğu iddia edilen listede, eski bir bakanın isminin kısaltılarak verildiği yine bir banka müdürünün de isminin yer aldığı görülüyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim